Successos

seguretat

Surt de la presó un altre dels detinguts pels atacs al Paradise

Andreu Jaume Peña, un dels set homes empresonats al novembre per la seva relació amb els atemptats contra el prostíbul Paradise de la Jonquera, va quedar lliure divendres passat després de dipositar una fiança de 3.000 euros. Andreu Jaume, que va ser detingut a Sant Andreu de Llavaneres, va passar a disposició del jutjat d'Arenys, que va ordenar presó eludible per a l'acusat amb una fiança de 25.000 euros, una quantitat que no va poder pagar. Posteriorment, la seva defensa, exercida pel bufet Monguilod, va demanar una rebaixa de la fiança, que es va fixar en 3.000 euros, que sí que ha pogut assumir.

Al desembre ja van ser alliberats sense fiança Carlos Villar Morroné i Alberto Serrano per ordre de l'Audiència de Girona. I el 10 de febrer va quedar lliure Carmelo Guagenti, que tenia pendent una ordre europea de detenció i entrega (Oede) de les autoritats franceses, que el 2013 l'havien condemnat perquè era membre d'un grup de malfactors que feien tràfic de droga entre l'Estat espanyol i el francès fent servir fins i tot helicòpters. Pel cas de la reclamació de França va ser traslladat a l'Audiencia Nacional i també va quedar lliure per aquesta causa. I sense cap mesura cautelar.

Ara només queden a la presó tres dels arrestats al novembre: Xavier Jaume –que és germà d'Andreu–, Miguel Ángel Fernández Cordón i Felip Espriu.

Tot i que els Mossos van arrestar aquests set homes com a sospitosos de ser els autors materials d'haver col·locat, el desembre del 2012, dues motxilles amb artefactes explosius i un cotxe carregat de TNT i d'haver fet l'amenaça de bomba que va fer desallotjar 1.000 persones la nit de Cap d'Any, la investigació, que considera que els sospitosos eren operaris a sou, que s'identificaven com a Laorca666, no s'ha pogut aclarir per a qui treballaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.