Successos

policial

La policia de Sant Feliu de Guíxols, coetània de la torre Eiffel, fa 125 anys

Durant el 2013 van fer 26.280 serveis, tota una feinada, segons el cap, Josep Miñarro

Condecoren els màxims comandaments dels cossos d'emergència

El 8 de març, a pertot es commemora el Dia de la Dona Treballadora. A Sant Feliu de Guíxols, a més a més, se celebra la festa de la policia local perquè va ser un 8 de març que l'Ajuntament va aprovar la creació d'un cos de seguretat amb uns pocs agents. Aquests agents cobraven 821 pessetes a l'any i hi havia un parell de caporals que en cobraven 912. I ahir, la festa va ser especial perquè es complien 125 anys, que és un número rodó, de la creació del cos feta a l'any 1889, un any en què, segons va recordar l'alcalde Joan Alfons Albó, també van néixer Charles Clapin, Charlot, també el funest Hitler, es va inaugurar la torre Eiffel i també va ser l'any en què es van instaurar dues mesures, el metre i el quilo, que “sembla que hagin existit sempre”. I tenen el mateix recorregut històric que la policia local guixolenca, creada pel llavors alcalde Joan Valls, just en un moment en què es començava a frenar el flux migratori cap a Amèrica, que hi va dur 2.000 ganxons. A l'acte d'ahir hi van passar imatges històriques dels agents del cos d'èpoques molt llunyanes, fins a les de l'any passat. I van fer un repàs de l'activitat del 2013, que va ser un any en què, segons el seu cap, l'inspector Josep Miñarro, van tenir molta feina i complicada, sobretot per culpa dels robatoris i la crisi; “desbordats”, va ser la paraula que va utilitzar per definir la situació. En xifres, la feina es va traduir en 26.280 serveis. D'aquests serveis, 6.550 van ser de vigilàncies, 2.639 van ser controls, 4.706 van ser actes administratives; 3068 van estar relacionats amb el trànsit, 985 van ser retirades de vehicles, 1.341 van ser serveis assitencials i 1.047 van estar relacionats amb la seguretat. I en total, es van aixecar 203 actes, es van fer 32 detencions i es van entregar 1.111 citacions.

Per commemorar el 125è aniversari del cos, que avui per avui disposa d'una plantilla d'un total de 38 agents, es van reunir tots els regidors que en algun moment han estat responsables de la policia, al costat de l'actual, que és Francisco Cárdenas.

LA XIFRA

32
detencions
són les que la policia local de Sant Feliu de Guíxols va fer durant l'any 2013.

Condecoracions en tots els cossos

El dia del seu 125è aniversari, la policia de Sant Feliu va voler escenificar la col·laboració amb els altres serveis d'emergència condecorant els màxims responsables de tots els cossos: Josep Lluís Tovar, tinent coronel de la Guàrdia Civil; Josep Sigfrid Juan Ferragut, comissari de la Policía Nacional; Joaquim Belenguer, comissari dels Mossos; Enric Cano, cap dels bombers. També n'hi va haver per al director del serveis d'interior, Albert Ballesta, i per la feina concreta, van condecorar l'agent que, de paisà, va atrapar un atracador i per al policia submarinista que va treure uns farcell de droga del fons del mar, al port. També van reconèixer els 30 anys de servei a l'inspector Albert Brunet, que serà el cap de Sant Celoni. I una d'especial: per a Núria Almar, primera policia local gironina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia