Successos

judicial

Continuarà a la presó pel crim de l'escorxador

El jutge denega la llibertat per a Chen Xiaowei, que defensa la seva innocència

Chen Xiaowei sempre ha defensat que no volia matar Siambou Koffi l'octubre del 2012 a la càrnia Frigorífics Costa Brava de Riudellots, sinó que va ser un accident. Per això, els seus advocats, Pablo Corsaletti i Pedro Nilo, van presentar un recurs als jutjats de Santa Coloma perquè el seu client sortís en llibertat. En la sol·licitud, els lletrats sostenen que hi ha prou indicis per pensar que el presumpte homicidi en realitat és un accident i que, per tant, el seu client hauria de quedar en llibertat. El sospitós del crim sempre ha defensat que tenien molt bona relació i que sempre estaven fent bromes.

La mala fortuna

Segons Chen Xiaowei, aquella nit a Koffi se li va escapar un tros de cansalada i la va haver de recuperar a l'espai de treball de Xiaowei, moment en què li va donar, sense voler, un cop a l'espatlla. Això va provocar que l'home xinès perdés l'equilibri i rellisqués amb la cansalada sobrant que hi havia a terra. L'acció reflexa del xinès per no caure al terra li va fer obrir els braços endarrere, amb la mala fortuna que involuntàriament el ganivet que tenia a la mà va anar a parar al pit de Koffi. De fet, segons la defensa, els treballadors que hi havia al voltant en el moment dels fets van mostrar el convenciment que havia estat un accident, i no un crim.

Però els jutjats han resolt en contra d'aquesta petició i han denegat la llibertat provisional per a Chen Xiaowei. El jutge sosté que l'acusat té nacionalitat xinesa i no té arrelament immobiliari a Catalunya. Els advocats Pablo Corsaletti i Pedro Nilo, en canvi, defensen que el seu client té família i fills a Salt. A més, el lletrat Pablo Corsaletti afirma que, si tots els empresonats haguessin d'al·legar arrelament immobiliari per obtenir la llibertat, “estaríem davant d'una justícia per a rics i per a pobres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia