Successos

PERE VICENS

AMO DEL COTXE QUE VA APARÈIXER CREMAT DINS DE LA ZONA FORESTAL AFECTADA PER L'INCENDI

“No volia mirar el foc; el cotxe ja hi era al migdia”

Aquest veí retreu a Espadaler que l'acusés d'“imprudent” amb to “sensacionalista”

Havia sortit d'excursió abans de l'incendi

El propietari del vehicle que va aparèixer cremat diumenge a la pista que puja de Calonge cap al puig Cargol va reaccionar ahir irat després que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, l'acusés en públic d'“imprudent” i donés per fet que havia abandonat el vehicle quan intentava veure l'avançament de les flames sobre el terreny.

Com va anar tot plegat?
Vam sortir a caminar amb la meva dona i volíem arribar fins a Fitor. Des de Sant Antoni, vam pujar a dalt del puig Cargol en cotxe. El vaig deixar aparcat a dos quarts de dotze del migdia i des d'allà vam continuar a peu.
És a dir, abans de l'incendi...
A dos quarts de dues ja érem a Fitor. I allà els agents rurals i l'ADF ens van avisar que s'havia declarat un incendi a les Gavarres i que ens havien d'evacuar, però ens van deixar a Mont-ras.
Com van tornar a casa?
Ens van venir a recollir uns familiars i abans de tornar a casa vam passar per Vall-llobrega per veure què es podia fer. A les quatre de la tarda vaig trobar una patrulla dels Mossos a la urbanització del mas Falquet, i els vaig avisar que tenia el cotxe aparcat a la pista del puig Cargol. Però em van dir que no hi podien fer res.
No va intentar rescatar-lo?
És clar que no, perquè conec la zona i sóc conscient dels riscos. No vaig intentar pujar per salvar el cotxe, com tampoc se m'hauria acudit anar a veure el bosc en flames.
Té proves?
He denunciat als Mossos l'incident i he aportat com a proves les trucades que vaig fer al 112 i a la comissaria, més tard, per veure si sabien res del cotxe.
Està molest amb el conseller?
Molt, perquè si l'asseguradora es creu la versió que s'ha publicat puc tenir problemes per reclamar la indemnització. Queda molt bé donar lliçons, però sempre que siguin documentades i no pas sensacionalistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia