Successos

incendi

Els Bombers retiren la majoria d'efectius del foc de les Gavarres

La situació arran de l'incendi de les Gavarres no s'ha complicat en les darreres hores i no ha augmentat la superfície afectada pel foc. Els Bombers de la Generalitat van estar treballant ahir al llarg de tot el dia en les tasques d'extinció de l'incendi forestal del Baix Empordà i tan sols a la zona del flanc dret van haver d'apagar alguna represa i també algun focus secundari dins del mateix perímetre. De cara a la nit, dels 15 vehicles que van estar treballant durant tot el dia, entre vehicles d'aigua i lleugers, nou van ser retirats. Pel que fa als mitjans aeris, es van retirar del lloc a l'arribada de l'ocàs els quatre aparells que van treballar durant tot el dia, és a dir, dos avions de vigilància i atac, un helicòpter de comandament i un helicòpter bombarder. I, de cara avui al matí, s'incorporarà un helicòpter bombarder per realitzar les tasques de suport.

50 anys per regenerar-se

Sobre l'incendi, el Consorci de les Gavarres va instar ahir els privats a netejar el bosc per ajudar a frenar incendis com el que encara fumeja al Baix Empordà. El 100 % de les 359 hectàrees afectades són propietat de privats, però només en un 30 % d'aquesta superfície els propietaris hi feien una gestió forestal activa. Gran part del 70 % restant, però, estava totalment descuidada (amb l'afegitó que, durant la gran nevada del 2010, el sotabosc es va convertir en un autèntic polvorí). En paral·lel, el consorci fa una crida a les administracions perquè es continuïn desbrossant zones estratègiques del massís. L'incendi del Baix Empordà ha afectat 359 hectàrees de bosc continu, format majoritàriament per alzines suredes i pinedes. El consorci alerta del risc d'erosió que hi ha en alguns llocs –sobretot els de fort pendent– i calcula que la zona cremada trigarà fins a 50 anys a regenerar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.