Successos

tribunals

L'autor del crim de Vilobí d'Onyar, multat per un intent de furt a Salt

No es considera provat que usés la violència per apropiar-se dels diners d'un compatriota

Els agents tampoc van veure que la víctima presentés lesions

Sanció mínima per a Sayon Kourouma, l'autor del crim del masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar el 2011, que el 4 de març passat va tornar a seure al banc dels acusats per haver sostret 260 euros a un compatriota d'origen guineà. La titular del jutjat penal número 1 de Girona, Virginia Moreno, li ha imposat una multa de 90 euros per una falta de furt en grau de temptativa. S'ha rebaixat, per tant, la qualificació dels fets que va formular el ministeri públic, que no considerava que l'acció de Sayon sigués tan sols una falta de furt, sinó un delicte d'intent de robatori amb violència i intimidació. El fiscal sol·licitava, en aquest sentit, onze mesos de presó per a l'imputat per aquest presumpte delicte, així com una multa de 720 euros per una falta de lesions. La jutgessa, però, ha compartit finalment bona part de la tesi que va plantejar de manera alternativa l'advocat de Kourouma, Òscar Álvarez. El lletrat requeria, en primera instància, l'absolució del seu client. I, en el supòsit que la sentència fos condemnatòria, demanava un total de deu dies de localització permanent per una falta de furt i una de lesions i, en matèria de responsabilitat civil, que abonés 260 euros a l'afectat, Ibrahim Diallo.

L'advocat de la defensa es mostra satisfet per la resolució judicial, en què també es desestima que Kourouma cometés una falta de lesions. Segons es recull, el succés es remunta a la matinada del 8 de desembre del 2010. Sayon, aprofitant un descuit de Diallo, li va agafar 260 euros i va fugir. El denunciant va sortir corrents darrere de Kourouma, el va atrapar, es va produir un forcejament entre els dos i, posteriorment, la policia local de Salt va recuperar els 260 euros. En la mateixa sentència, es posa de manifest que existien relats contradictoris. Kourouma va negar que hagués robat i colpejat el denunciant. Diallo, per la seva banda, va oferir una versió bastant confusa tant a la comissaria com davant del jutge, i va incórrer en una sèrie d'imprecisions respecte a la quantitat de diners que duia al damunt.

Un punt clau, precisament, era esclarir a qui pertanyien els diners intervinguts pels municipals. Ha quedat acreditat que el dia dels fets Diallo portava diners a sobre, però no la xifra exacta. En el judici, un agent dels Mossos d'Esquadra va assegurar que, unes dues hores abans de la baralla, va veure que la víctima tenia “uns deu o dotze bitllets de 50 euros”. Kourouma, en canvi, no va donar cap explicació per certificar que els 260 euros eren seus, no en va detallar l'origen ni tampoc va aportar algun justificant per acreditar-ne la recepció.

No ha quedat comprovat, en canvi, que Kourouma fes ús de la violència per apropiar-se dels diners. Els municipals van coincidir que, quan van veure els dos homes, s'estaven barallant “mútuament” i no van apreciar que hi hagués un moviment de diners entre ells. I, pel que fa a les lesions de Diallo, es conclou que no es pot deduir que fossin fruit de l'enfrontament. En un certificat mèdic emès l'endemà consta que tenia un hematoma i contusions. Els policies que van acudir a la plaça de la Massana instants després de la disputa, però, no van observar que presentés signes d'haver estat víctima d'una agressió.

LA XIFRA

17
anys i mig de presó
va imposar l'Audiència de Girona a Kourouma el 2013 per l'assassinat de Josep Sais.

LA DATA

06.09.11
Kourouma
va agredir mortalment un veí de Vilobí colpejant-lo amb una clau de ferro mecànica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia