Successos

trànsit

Un conductor que circulava begut causa un accident mortal a la C-66, a Bordils

Va envair amb el cotxe el carril contrari, per on anava una moto

Pel xoc, el motorista va quedar estès a terra, on un altre vehicle no el va poder esquivar

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres el conductor d'un vehicle que va fer un gir cap a l'esquerra amb la intenció d'entrar al recinte d'una empresa de Bordils, davant la qual va dur a terme la maniobra sense adonar-se que pel carril contrari hi circulava un motorista, que va morir com a conseqüència de la col·lisió. La víctima, Jorge José Dueñas, tenia 40 anys, era veí de la Bisbal d'Empordà i de nacionalitat espanyola. L'arrestat, per la seva banda, té 35 anys, és d'origen romanès, i no li consta cap domicili conegut. Arran del fatídic sinistre, els agents van comprovar que l'acusat havia agafat el volant begut. En la prova d'alcoholèmia va marcar una taxa de 0,95 mg/l –és a dir, va quadruplicar pràcticament el límit màxim permès–, i va quedar imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit i per homicidi per imprudència. L'home, que no té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs ahir, després de passar a disposició judicial.

El succés va tenir lloc quan passaven pocs minuts de les onze de la nit a l'altura del punt quilomètric 25,3 de la C-66, que travessa el terme de Bordils. La víctima conduïa una Honda CBR 900 i circulava en direcció a la Bisbal. Pel que fa al detingut, anava en sentit Girona al volant d'un Peugeot 206 pertanyent a l'empresa Catalunya Módulos. Aquest negoci està dedicat a la venda de cases mòbils, i està situat a peu de la carretera. Quan l'imputat va arribar a l'altura de l'empresa és quan va efectuar un gir a l'esquerra amb el cotxe per tal d'accedir al pati de les instal·lacions, en un tram on la línia que separa els dos carrils és discontínua. El vehicle va tallar aleshores la trajectòria de la moto, que estava creuant Bordils. La víctima va impactar contra el lateral dret del Peugeot i va quedar estesa enmig de la calçada. Va ser llavors quan, de retruc, un turisme Opel Zafira, que circulava en sentit sud, no va poder esquivar el motorista i el va atropellar.

L'home va morir pràcticament a l'acte. En l'accident, també hi va haver una persona que va patir ferides lleus i que va ser traslladada a l'hospital Trueta de Girona; i dues més que van resultar il·leses. Fins a la zona hi van acudir tres patrulles dels Mossos, una dotació dels bombers, dues ambulàncies del SEM i operaris de Grues Quart, que van enretirar la motocicleta. Mentre van durar les tasques de gestió del sinistre, els Mossos van tallar la
C-66 i van anar deixant pas alternatiu als vehicles, fet que va provocar retencions en els dos sentits de la marxa. L'afectació viària va ser des de poc després de les onze de la nit fins a un quart d'una de la matinada, quan es va restablir la situació.

Des de principis d'any, hi ha hagut sis accidents mortals a la xarxa viària gironina. En aquests sinistres hi han perdut la vida tres vianants i tres motoristes. El 12 de març, el conductor d'una moto va morir en sortir de la via a Palau-saverdera i, tan sols quatre dies després hi va haver un altre cas a les Planes d'Hostoles.

LA XIFRA

3
motoristes
han mort en accidents de trànsit des de principis d'any en carreteres de la demarcació de Girona.

LA DATA

09.04.14
Un veí de la Bisbal que anava al volant d'una Honda CBR 900 va perdre la vida en una col·lisió a la C-66.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia