Successos

Encara no es dóna per apagat l'incendi de Torrent

El perímetre va restar acotat anit però aquesta és l'hora en que hi treballen mitjans terrestres per refredar la zona

Tot i que les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Torrent de l'Horta han evolucionat de manera favorable durant la nit, i el perímetre es troba acotat, 21 hora després del seu inici, encara treballen bona cosa d'efectius.

L'incendi ha obligat a desallotjar un total de set residències —quatre de Torrent i tres de Xiva— algunes d'ancians i d'altres de discapacitats. També va estar desallotjada ahir la urbanització Santo Domingo de Xiva, els residents de la qual van estar aixoplugats al pavelló poliesportiu d'El Vedat de Torrent on, Creu Roja havia habilitat 200 llits.

Els mitjans terrestres han estat durant tota la nit refredant el perímetre i estabilitzant la capçalera de l'incendi. Els mitjans aeris s'han incorporat des de primeres hores d'aquest matí per tal de sufocar possibles rebrots.

Les dimensions de l'incendi van anar creixent des de primera hora fins el punt d'haver d'intervenir la Unitat Militar d'Emergències, tàctica que resulta ben comuna als incendis que s'hi produeixen al País Valencià. En aquesta ocasió, han estat 130 els efectius de la UME que van treballar des d'ahir a l'incendi de Torrent.

Un incendi que es va descontrolar des del primer moment i al que no es van posar els mitjans aeris necessaris fins transcorregut un temps que, en opinió d'alguns dels afectats pels desallotjaments, va sobrepassar en molt el que hauria de ser aconsellable.

Reaccions polítiques

Els grups de l'oposició de la cambra legislativa valenciana, han anunciat que demanaran la compareixença del conseller Serafin Castellano —responsable màxim dels operatius en cas d'incendi— perquè explique els detalls de com s'ha abordat aquest incendi i perquè no es van posar els mitjans terrestres necessaris des del primer moment.

Al menys així ho ha fet públic Francesc Signes, —responsable de medi ambient del PSPV-PSOE—qui s'ha desplaçat a Torrent per interessar-se pels detalls d'aquest sinistre.

Per la seua banda, Compromís i Esquerra Unida també han anunciat accions perquè s'explique en les Corts la descoordinació viscuda en aquest primer incendi de la primavera.

Més de 2000 desallotjats

Les xifres finals encara no han estat facilitades pel conseller de Governació però s'ha sabut que han estat més de 2.900 persones les afectades pels desallotjaments a causa dels incendis, i que vora mig centenar han passat la nit a les instal·lacions que l'Ajuntament de Torrent i de Xest han posat a la seua disposició.

En el moment de redactar aquesta informació ja s'ha donat permís els residents perquè tinguen accés a la zona afectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia