Successos

Demanen presó per abocaments a Castellar

El fiscal de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona, Antoni Pelegrín, demana tres anys de presó i el pagament de 27.000 euros de multa per a l'administrador de la indústria tèxtil Grau SA de Castellar del Vallès, Alexandre Grau, ja condemnat per un delicte ecològic, per un presumpte delicte de contaminació del riu Ripoll amb abocaments d'aigües residuals sense depurar. En l'escrit d'acusació també demana penes de dos anys de presó per al cap de manteniment de la factoria, Antonio Cañamero, i per a l'operari que feia els abocaments, Francisco Sánchez, i multes de 2.100 euros.

El fiscal diu que els abocaments es van fer mitjançant un bypass a la fàbrica que s'accionava manualment i que permetia que “una part de les aigües procedents del procés industrial no es depuressin” i anessin al Ripoll sense cap tractament i “contaminant-lo de forma greu”. Agents de la unitat de medi ambient dels Mossos van detectar els abocaments i l'existència del bypass, que es va tancar el febrer del 2013 per ordre del jutge de Sabadell, en una resolució que va ser confirmada per l'Audiència de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia