Successos

Condemna de 7.600 euros per repintar una estelada a Cardedeu

El jutjat d'instrucció número 3 de Granollers ha condemnat vuit persones per la repintada del mural amb l'estelada de l'entrada de Cardedeu a quatre dies de localització permanent per una falta de deslluïment de béns immobles. A més, hauran d'assumir de manera conjunta el pagament de 7.640,40 euros en concepte de responsabilitat civil, una quantitat que és uns 1.000 euros inferior a la que demanava l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), propietari del mur. Coincideix amb el peritatge encarregat pel mateix jutjat en el procés d'instrucció i queda molt lluny de la quantitat aportada per la defensa dels encausats, que xifrava el valor de la pintura en uns 1.000 euros.

Els condemnats ja han anunciat que recorreran la sentència aquesta mateixa setmana. Rebatran tant la condemna per una falta de deslluïment de béns immobles com l'import fixat en concepte
de responsabilitat civil. Adrià Soler, un dels dos advocats de la defensa, entén que “no s'ha tingut en compte o s'ha esbiaixat el contingut de la carta de l'Ajuntament” sobre l'autorització per repintar l'estelada al mur situat al costat de la C-251. “Tots ells creien que tenien permís per fer la repintada. Això vol dir que no hi ha dol [intencionalitat] i, per tant, no hi pot haver una falta”, sosté Soler en declaracions a El 9 Nou.

La sentència del jutjat recorda que no es va demanar permís a Adif per pintar el mural i que només ho van comunicar a l'alcaldia. L'Ajuntament, afegeix el text, “no va adoptar cap mesura per evitar o prevenir que un acte manifestament il·legal com és portar a terme pintades sobre un mur aliè pogués ser portat efectivament a terme”. També es justificava la no-intervenció per “evitar mals majors”.

Els condemnats preparen noves accions per donar a conèixer la sentència i fer-ne partícips totes les persones que van participar en la repintada del 8 de setembre. Divendres
a les quatre de la tarda es llegirà un manifest davant del mural. També preparen una nova repintada per refer els danys que li han provocat darrerament atacs de contraris a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia