Successos

Policial

Engany parcial, esclava total

Una parella que obligava una noia romanesa de 19 anys a prostituir-se al club Moonight de Llers va ser arrestada a Figueres

Un dels dos proxenetes ha ingressat a la presó i tres més estan sent buscats a Romania

Disponibilitat permanent per prestar serveis sexuals les 24 hores del dia, tant en un domicili de Figueres on va viure com al club Moonight d'Hostalets de Llers, on una parella de proxenetes l'obligaven a exercir la prostitució. Aquesta és la dura situació a què estava sotmesa la noia de 19 anys, i de nacionalitat romanesa, que al març va ser alliberada per la Policía Nacional. Dos compatriotes la van captar al seu país d'origen, quan ella encara era menor d'edat. Li van proposar inicialment que treballés com a prostituta de luxe a Itàlia, tot assegurant-li que guanyaria importants sumes de diners. La víctima va acceptar l'oferta i va caure en l'engany, ja que les condicions que es va trobar estaven lluny de les que li havien promès. Li reclamaven, entre altres quantitats, 500 euros en concepte de “deute”, de tal manera que s'apropiaven de la totalitat de la recaptació que aconseguia. Després d'una temporada en què va ser explotada sexualment en diversos locals d'Itàlia, va ser traslladada a la demarcació de Girona. Sota amenaces, els seus primers rufians la feien prostituir al Moonight; i, uns mesos més tard, van arribar a l'extrem de “vendre-la” a una altra parella de proxenetes per 1.500 euros.

Una vegada a mans d'aquesta segona banda, va haver de seguir exercint la prostitució al mateix club de l'Alt Empordà, si bé la manera com la tractaven encara va anar a pitjor. L'operació policial que va desencadenar el seu alliberament es va iniciar gràcies a la informació proporcionada des de l'ambaixada de Romania a l'Estat espanyol, que va alertar que hi havia un ciutadà de nacionalitat romanesa que podria estar explotant una jove compatriota. Els agents van aconseguir localitzar l'individu i la seva parella a Figueres. Segons va relatar la mateixa víctima, amb ells va viure un autèntic calvari, ja que la duien diàriament al Moonight, la tenien completament controlada i va ser durant el temps que va estar sota les seves ordres que també havia de rebre clients a casa. Per doblegar la seva voluntat, a més, patia contínues vexacions i humiliants agressions sexuals del seu proxeneta.

La Policía Nacional va detenir la parella a Figueres, on també van auxiliar la noia, que al llarg d'uns dies va rebre ajuda en una ONG. Els arrestats estan imputats en delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució coactiva i agressió sexual. Després de passar a disposició judicial, es va ordenar l'ingrés a la presó provisional de l'home. La seva companya, en canvi, va quedar en llibertat amb càrrecs, en espera del judici. Queden pendents de detenció dues dones i un home, que són a Romania, evadits de la justícia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia