Successos

Quatre joves absolts de robatoris en cases de la Selva

No ha quedat acreditat que saquegessin dos domicilis de Santa Coloma ni que entressin en un de Riudellots

S'enfrontaven a set anys de presó si bé els n'han imposat un i mig

Han rebaixat substancialment la pena a què s'enfrontaven quatre nois de nacionalitat albanesa que van ser jutjats el 26 de febrer per haver saquejat presumptament dos domicilis de Santa Coloma de Farners i un de Riudellots de la Selva l'any passat. La fiscalia demanava 7 anys de presó per a Elmir Perdoda, Luizim Hasani, Gerti Marku i Aleks Gjini, a qui imputava un delicte continuat de robatori amb força a una casa habitada i integració a un grup criminal. La magistrada del jutjat penal número 2 de Girona ha absolt finalment d'aquests delictes els acusats, defensats pel lletrat Joan Pere Zapata. Han estat condemnats, en canvi, a 1 any i mig de presó per un intent de robatori al mas Pascual de Santa Coloma de Farners, el 5 de març del 2013. Com que els quatre còmplices es trobaven en situació irregular, s'ha substituït la pena per la seva expulsió de l'Estat espanyol, amb la prohibició de poder tornar durant cinc anys.

Segons consta en la sentència, es van dirigir al mas Pascual amb un vehicle Seat Toledo que abans havien sostret i van forçar una finestra de la part del darrera de l'immoble, situat als números 25-27 de l'avinguda Farners. Com que van ser sorpresos, no van aconseguir apoderar-se de cap pertinença. Els Mossos d'Esquadra i la policia local van arrestar tres dels joves al pati de la casa, mentre que el quart va ser interceptat després caminant per la carretera C-63.

No ha quedat acreditada, en canvi, la identitat dels lladres que van cometre 3 robatoris més en habitatges de la Selva, durant el mateix període. A diferència del que mantenia el fiscal, no està provat que estiguessin darrere d'un saqueig perpetrat el 3 de març al número 4 de l'avinguda Farners de Santa Coloma. Han estat absolts, igualment, de 2 casos més: d'un robatori que va tenir lloc l'endemà al número 6 del mateix carrer, i d'haver accedit el dia 5 en una casa del carrer de l'Avet de la urbanització Sant jordi de Riudellots de la Selva. De les dues de Santa Coloma, els desconeguts es van endur una tauleta digital, escopetes, eines, 1.000 euros, ordinadors i rellotges. La jutgessa conclou, a més, que no s'ha demostrat que formessin part d'una banda dedicada a la comissió reiterada de delictes ni que cadascun tingués un rol definit dins del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.