El Tribunal Superior de Justícia avala un informe de la Universitat pel sobrecost en les obres de la xarxa d'aigües de Calp

Rebutja el recurs de l'empresa que justifica el desfase en obres de millora d'1.1 milions d'euros

El cas interposat a l'empresa Aigües de Calp pels sobrecostos en la xarxa del subministrament de l'aigua al municipi, continua el seu decurs pels tribunals i ara fixa com a imputats per aquest desfàs, a l'edil i diputat del PP, Juan Roselló i al seu cunyat Francisco Artacho, aquest segon, com a membre d el'empresa que va executar el projecte. També imputa del possible delicte, a quatre persones més vinculades a la realització de la infraestructura hídrica.

No fa molt encara que s'ha fet pública una sentència del Tribunal Superior de Justícia, en la qual, desestima el recurs contenciós administratiu que fa ara dos anys presentà l'empresa mixta municipal d'abastiment i serveis, contra la conselleria d'Indústria i Comerç, sobre les tarifes de l'aigua en el municipi, l'apujada de la qual se situava en virtut al cost real de les obres de la xarxa de l'aigua.

Aquesta sentència va avalada pels informes que va aportar la pròpia conselleria, tots ells realitzats per la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Alacant, en els quals s'apreciava un desfasament en les obres d'1,1 milions d'euros entre el que s'havia pressupostat i el que realment va pagar el consistori.

El govern municipal, ara en mans del Bloc, PP i PSD, ha defensat sempre un informe paral·lel de la mercantil Incisa que parla de subcost en la contractació de les obres i que s'aportà al contenciós. D'aquesta manera s'estableix certa contradicció entre uns informes i uns altres.

No obstant això, el Tribunal Superior de Justícia s'ha decantat definitivament pels informes de les universitats i menysprea el que fou elevat per Incisa. El magistrat que ha realitzat la sentència assegura que «en realitzat la major desviació es nota en el tema dels moviments de terres». En cap moment es qüestiona el projecte, però s'assenyala que s'ha produït una menor quantitat d'obra en relació al que estava previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.