Successos

Mal veïnatge amb resultat letal

Un fuster de Palafrugell mata un seu veí del replà, a qui va apunyalar i va disparar un tret al cap

Diu que la víctima li feia la vida impossible

El conflicte veïnal i els litigis que mantenien els propietaris de dos domicilis del mateix replà, a Palafrugell, van desembocar dimecres a la nit en un fatal desenllaç. Els Mossos d'Esquadra van detenir José Gamero Palacios, de 57 anys i fuster de professió, per la mort de José Antonio González Escudero. La víctima tenia 42 anys i feia feines de pintor. L'homicidi va tenir lloc als baixos de l'edifici número 29 del carrer Mestre Àngel López, a la zona residencial del Pi Verd. Quan passaven pocs minuts d'ahir a la mitjanit, una inquilina del bloc va sentir crits i va donar la veu d'alerta a la policia, a qui va avisar que hi havia dos veïns que s'estaven barallant al replà. Aquesta testimoni, de cop i volta, no va sentir res. Llavors va ser quan hauria presenciat com José Gamero arrossegava l'altre home fins a casa de la víctima, on hauria deixat el cadàver a l'interior i hauria tancat la porta.

Gamero i la seva família feia uns cinc o sis anys que tenien problemes amb González, de qui es queixaven que els martiritzava i no els deixava viure. Segons les primeres hipòtesis, dimecres a la nit, la víctima es va dirigir a casa del seu veí i va picar la porta. Tenia la intenció, suposadament, de buscar brega de nou, ja que anava armat amb un bat de beisbol. El detingut s'hi va encarar amb un ganivet i una pistola, que sembla de fabricació casolana. Es van començar a esbatussar amb violència al replà, on van anar a parar per terra. Va ser aleshores quan l'arrestat va clavar diverses ganivetades a l'altre home i li va tirar un tret al cap. La víctima va rebre les ferides a la part superior del cos i al cap, i Gamero, fruit de la disputa, en té sobretot a la cara, tot i que no serien de caràcter greu.

Quan els mossos van arribar a l'edifici, el presumpte homicida no va oposar resistència. Va col·laborar i va entregar les armes amb què havia comès l'agressió. Els agents, a més, van recollir el bat de beisbol, que estava tacat de sang. A part dels investigadors, hi van acudir dues ambulàncies del SEM. Els sanitaris, no obstant això, no van actuar perquè en aquell moment la víctima ja estava morta. Al mateix escenari del crim, Gamero hauria explicat com s'havia produït l'enfrontament, que segons ell va començar perquè el seu veí l'havia anat a trobar. L'arrestat, alhora, va relatar els motius de la mala relació amb González: una enemistat que, com tot sembla indicar, seria el mòbil del crim.

Malgrat que Gamero i la seva dona estaven pagant la hipoteca del domicili, un veí va indicar que “la situació havia arribat a tal extrem i estaven tan farts que González no els deixés en pau” que van marxar una temporada i van estar vivint en un pis de lloguer. També van posar l'immoble a la venda, però no van trobar comprador. La família veia difícil vendre l'habitatge, i ho atribuïa al fet que la gent es feia enrere perquè hi havia “un veí així de conflictiu”. Feia una temporada, però, que la víctima no vivia de manera permanent al pis, ja que havia tingut problemes d'impagaments, i actualment residia amb la seva mare, que viu a prop.

Diversos residents del carrer van confirmar que González, que tenia problemes de drogoaddicció, “amargava el matrimoni del costat” i que els Mossos havien hagut d'anar-hi diverses vegades. Els dos homes s'havien demandat mútuament i tenien almenys un judici pendent. En el cas de Gamero, havia denunciat González per amenaces, insults i desperfectes. La víctima feia soroll, posava la música alta, cridava i en una ocasió va calar foc a la porta del pis del detingut. Es preveu que, en les pròximes hores, l'arrestat passi a disposició del jutjat d'instrucció 4 de la Bisbal. L'homicida, que va reconèixer ser l'autor del crim, estava de moment ahir engarjolat a la comissaria dels Mossos, també de la capital del Baix Empordà.

29
és el número
de l'edifici del carrer Mestre Àngel López de Palafrugell on va tenir lloc el crim.
42
anys
tenia la víctima, José Antonio González Escudero. L'aixecament del cadàver es va fer ahir, a les set del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.