Successos

Atrapat ‘in fraganti' a Lloret un lladre que roba a turistes que acumula 40 arrestos

La Policia Local de Lloret de Mar va detenir ahir David Montana Castro, un cubà de 37 anys amb domicili a Barcelona, que va ser atrapat in fraganti quan acabava de robar un ordinador portàtil a un client d'un hotel que era a la recepció fent els tràmits per registrar-se. Va ser un típic cas de furt despistant la víctima, que esperava el seu torn a la recepció amb l'equipatge a terra. El lladre comptava amb una còmplice que va donar un copet a la víctima per fer-la desplaçar del lloc on tenia la maleta i després el lladre va arreplegar l'ordinador. El detingut és un especialista del furt, ja que li consten una quarantena de detencions per fets similars des de l'any 2008. Se l'ha detingut a poblacions d'arreu de Catalunya com ara a Palafrugell, el Vendrell, Olesa de Montserrat, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Terrassa, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Platja d'Aro, la Bisbal d'Empordà... Aquest any ja ha estat detingut tres cops i l'any passat el van arrestar en vint-i-sis ocasions.

Consells de seguretat

Els turistes ja han començat a desembarcar a Lloret de Mar i per evitar-los ensurts en la mesura del que sigui possible, la Policia Local de Lloret de Mar ha editat uns díptics i ha penjat al seu web una sèrie de consells, per evitar caure als paranys de lladres i entabanadors, sobretot quan es va a la platja. La policia aconsella evitar dur a la platja joies i rellotges valuosos i, si no es té més remei que dur-los, mirar de no perdre'ls de vista i deixar-los en un lloc que es puguin controlar. El mateix s'ha de fer amb les bosses de mà: tenir-les sempre a la vista. La policia adverteix que no s'ha de fer cas de gent que demanen signatures, donacions o col·laboracions perquè poden ser maniobres de distracció per robar o una estafa. Recomanen no comprar aliments o begudes als venedors ambulants perquè la venda és prohibida i els productes no tenen garanties sanitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia