Successos

Pena de dos anys pel robatori violent per Cap d'Any a Banyoles

L'acusat va deixar inconscient un noi i li va sostreure diners

Absolt un veí de Porqueres, també jutjat pels fets

La titular del jutjat penal número 4 de Girona ha condemnat a dos anys i mig de presó un jove de Cornellà de Terri, David Pérez García, qui durant el darrer Cap d'Any va robar a un veí de Banyoles, Narcís Juanola Planas, i el va estrangular. Pels mateixos fets, ha estat absolt un amic de Pérez, Albert Quintanas Oliveras, originari de Porqueres i jugador de futbol del Girona B. En les seves conclusions definitives, la fiscalia demanava quatre anys de presó per a cadascun d'ells, i que indemnitzessin la víctima amb 280 euros. Segons la sentència, però, no ha quedat acreditat que Quintanas participés en el robatori ni que causés lesions al denunciant. I, a més, la magistrada, Leyre González, creu que tampoc s'ha demostrat que els dos acusats actuessin de comú acord.

El succés es va produir a dos quarts de quatre de la matinada. Pérez i Quintanas caminaven per l'avinguda Països Catalans de Banyoles, quan a l'altura del número 257 es van trobar amb Juanola i li van preguntar sobre la ubicació d'uns locals d'oci nocturn. Aleshores, i amb la intenció d'obtenir un benefici econòmic, Pérez va agafar fortament la víctima pel coll, fins que va perdre el coneixement i va caure al terra. Després va aprofitar aquesta circumstància per escorcollar les butxaques de Juanola i li va sostreure un bitllet de 100 dírhams i un de 5 euros de la cartera.

Respecte a la declaració de l'afectat, en la resolució judicial es qualifica que va ser “rotunda, creïble, detallada, fiable i persistent”. Quan el noi va haver recobrat la consciència, va veure que la seva cartera estava al terra i es va dirigir a recollir-la. En aquest moment, Pérez va colpejar-lo diverses vegades a la cara. Juanola va ser ferit en una cella i va requerir dos punts. Poc després de l'agressió, els imputats van ser detinguts per la policia local, que també va recuperar els diners del denunciant. Per tot plegat, Pérez ha estat condemnat a dos anys de presó per un robatori amb violència i a sis mesos de presó per les lesions. Se li ha imposat la pena mínima prevista legalment per a cadascun dels delictes perquè se li ha aplicat l'atenuant de reparació del dany. En aquest sentit, en la sentència es recorda que Pérez ha d'indemnitzar amb 280 euros Juanola per les ferides: uns diners que ja va ingressar un dia abans del judici.

LA XIFRA

4
anys
de presó sol·licitava el fiscal per a Pérez i Quintanas, defensats pels lletrats Isabel Jambert i Joan Carles Casas.

LA DATA

01.01.14
Un jove de Cornellà de Terri
va abordar violentament un noi de 18 anys a l'avinguda Països Catalans de Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.