Successos

Rescaten un cavall abandonat que vagava per Girona

L'associació Equusos d'Aiguaviva s'ha fet càrrec de l'animal, que és de raça i té diversos tumors malignes

La Policia Municipal de Girona ha aconseguit localitzar un cavall, abandonat i malalt, que corria per Girona. El cavall feia dies que vagava sol i efectius policials van aconseguir atrapar-lo i lligar-lo a un arbre. Va ser llavors quan van trucar als membres de l'entitat Equusos que disposen d'un refugi per a animals abandonats i treballen des de fa dotze anys en la defensa i protecció dels cavalls. L'animal està molt malat perquè té diversos tumors malignes, però es tracta d'un cavall de bona raça. “Mantenir un animal així és car i més si comptes els medicaments i les cures que necessita a causa de la seva malaltia. Segurament, el van abandonar perquè no volien fer-hi front”, comentat el seu fundador i president, Xavier Fuertes.

Sense xip ni papers

L'animal no disposava de xip, ni tampoc de passaport o documentació. Per això, ara, la regidoria de Medi Ambient de Girona haurà d'investigar la procedència del cavall. Actualment, l'entitat té al refugi 8 cavalls abandonats i ha donat en adopció uns 80 més que viuen, majoritàriament, en cases de pagès o masies de les comarques gironines. “Tenim la desgràcia que no hi ha cap administració ni departament de la Generalitat que defensi aquests animals. No estan catalogats com a animals de companyia i, per això, no hi ha suport”, comenta Fuertes. Segons el president de l'associació, l'abandonament i el maltractament de cavalls a Girona i a la comarca del Gironès existeix des de fa molts anys, “en un grau important” i és “una constant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia