Successos

Els lladres van passant per les ITV gironines

Dissabte a la matinada van entrar a l'estació de Palamós fent diversos forats al sostre, però no van tenir temps de rebentar la caixa forta

A Blanes i Vilamalla es van endur 11.000 euros en total

Uns lladres van assaltar, fent diferents forats al sostre, l'estació de la ITV (inspecció tècnica de vehicles) de Palamós, però van haver de fugir quan se'ls va disparar l'alarma sense haver aconseguir el seu objectiu: rebentar la caixa forta i endur-se el contingut.

Tot fa pensar que els lladres van pujar fins a la teulada de la nau de la ITV (situada al polígon de Sant Joan) fent servir la cistella d'un vehicle dels pintors que dissabte al matí havien d'anar a pintar a l'estació, que a l'agost no fa inspeccions els dissabtes. Quan els pintors van arribar van veure que la cistella estava enlairada en un punt a tocar d'un fanal que se suposa que va servir als lladres per accedir a la teulada. Els lladres també van apuntalar en una paret de l'empresa una estructura metàl·lica que van agafar d'una empresa veïna i que els podria haver servit d'escala per pujar. Un cop van ser a dalt de la nau, van fer diversos forats. Un, al centre de la nau, on es fan les proves als vehicles que s'inspeccionen, que no els devia servir perquè no donava accés a la zona dels despatxos. En van fer un altre per damunt de l'àrea d'oficines, des d'on van accedir a un fals sostre que també van foradar i des d'on accedien a la zona que els interessava. Tot i que van fer un bon tram de camí cap a la caixa forta esquivant les alarmes, quan en van ser a prop l'alarma va sonar. Eren cap a dos quarts de dues de la matinada. Es va activar el protocol per a aquests, casos però quan les patrulles dels Mossos i els responsables de la ITV van arribar ja no van trobar els assaltants, que van fugir a través d'una porta basculant de la part posterior de l'estació de servei. La unitat d'investigació dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació i està revisant les càmeres de seguretat de les instal·lacions i les d'altres empreses del polígon, amb l'objectiu de trobar pistes per identificar els lladres, que se pressuposa que formen part d'un grup que s'ha especialitzat a assaltar les estacions de les ITV per rebentar les caixes fortes amb una serra radial i que, normalment, s'emporten botins de milers d'euros. Solen actuar la nit de divendres a dissabte.

És el cas de l'estació del servei de la ITV de Blanes, que va ser assaltada el darrer cap de setmana de maig. Les càmeres van poder captar tres lladres que van rebentar les dues caixes fortes amb una serra radial i es van endur un botí d'uns 5.000 euros. De totes maneres, els assaltants no es van emportar tots els diners que hi havia a les instal·lacions, ja que una part de les empleades n'havien guardat en un calaix que els lladres, que van anar directes a les caixes fortes, no van trobar. Per poder accedir a les caixes, van fer diversos forats a les parets. El robatori va ser descobert el dilluns al matí, quan els treballadors de la ITV van anar a obrir. Tot i els desperfectes ocasionats pels assaltants, el servei va poder funcionar normalment.

El 21 de març passat van assaltar amb el mateix sistema la ITV de Vilamalla, on van rebentar el portal d'entrada i van accedir a les oficines. També van destrossar una de les caixes fortes amb una serra radial i es van endur uns 6.000 euros. I també en van deixar.

LA DATA

09.08.14
van assaltar
la ITV de Palamós i van fer diversos forats al sostre, però no van poder rebentar la caixa forta.

LES XIFRES

5.000
euros
van robar a la ITV de Blanes el 31 de maig, quan van rebentar dues caixes fortes.
6.000
euros
van robar de la ITV de Vilamalla, el 21 de març, també rebentant la caixa forta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia