Successos

Rescat d'un ancià que va caure dins de casa a Santa Pau

Els bombers hi van haver d'entrar per una finestra

És el tercer cop que l'auxilien

Té medalló però no l'utilitza

Els bombers, el SEM i els Mossos van haver de rescatar, dimarts a la nit, Bruno Rebujent Puigmitjà, un ancià de 85 anys amb una considerable minusvalidesa, que havia caigut dins de casa seva a Santa Pau i que no es podia aixecar. La víctima, que ara han hagut d'auxiliar els equips d'emergència, és l'home que al juliol es va asseure al banc dels acusats del jutjat penal de Girona com a sospitós de l'assalt perpetrat contra un pastor del Torn.

Passades les nou del vespre, uns veïns van sentir els crits d'auxili que proferia Bruno des de dins de casa seva, una casa de pagès annexa a la placeta de Sant Roc. Però no el van poder auxiliar, perquè la casa de l'ancià estava tancada i barrada. Van avisar l'alcalde, Pep Companys, i ell va alertar el 112. Seguint el protocol, bombers, mossos i sanitaris van anar a l'escena de l'incident. Els bombers es van enfilar amb una escala fins a una finestra d'un lateral i, un cop a dins de la casa, van obrir la porta principal per donar pas a l'ambulància i els sanitaris. Rebujent era a terra en un passadís. No estava lesionat, però no es podia aixecar. Un cop el van haver aixecat, els sanitaris el van atendre i tenien la intenció de traslladar l'ancià a l'hospital per a una revisió, però l'home s'hi va negar en rodó i va signar la renúncia a ser traslladat.

Rebujent disposa d'un dels medallons per contactar amb emergències, però en lloc de dur-lo a sobre, per poder-lo prémer en cas d'emergència com hauria pogut fer dimarts, el té guardat al calaix. Es dóna la circumstància que és el tercer cop que l'home cau a casa estant tancat per dins i que els bombers l'han d'anar a rescatar. I cada cop, Rebujent utilitza el mètode de proferir crits d'auxili en lloc d'utilitzar la medalla expressa per a aquests menesters.

El cas de Bruno Rebujent, que actualment viu sol (abans tenia llogada una part de la casa al noi que va ser acusat juntament amb ell de l'assalt al pastor), preocupa l'Ajuntament de Santa Pau, que està fent gestions a través dels serveis socials per trobar-li un suport i també mira de localitzar algun familiar. Però totes les gestions topen amb la resistència del mateix Rebujent, que, com demostra amb la qüestió del medalló, opta per anar a la seva.

LES XIFRES

3
cops
han hagut d'anar a rescatar l'ancià, que no fa servir el medalló assistencial i crida per demanar auxili.
85
anys
té l'home que dimarts van haver de rescatar els serveis d'emergència.

Un dia acusat i l'altre, auxiliat

Paradoxal és el cas de l'home que els equips d'emergència van haver d'auxiliar perquè no es podia aixecar. Tot just fa un mes i mig, el mateix home s'asseia al banc dels acusats del jutjats penals de Girona per haver participat en un assalt a un pastor del Torn que va denunciar que Rebujent i el noi que llavors vivia a casa seva, Àngel Saden, l'havien intimidat, tirat un tret i robat. Singular va ser la detenció de Rebujent: els mossos el van haver d'anar a buscar amb un vehicle adaptat per dur-lo al jutjat, perquè no van saber com fer-ho per pujar-lo al cotxe patrulla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.