Successos

Mor un nadó nascut en un mas de l'Alta Garrotxa on només s'arriba a peu

L'helicòpter del SEM va anar a recollir la mare i la va traslladar al Trueta, però no es va poder fer res per salvar el nen, nascut prematurament

El mas de l'Om de Monars, una masia aïllada de l'Alta Garrotxa sense possibilitat d'accés motoritzat, va ser l'escenari diumenge d'un part prematur que va acabar amb la mort del nadó. La mare, una dona francesa que viu en aquest habitatge, va poder ser traslladada amb helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va rebre l'atenció mèdica necessària. L'helicòpter també va traslladar el nadó, que ja era mort quan van arribar els sanitaris.

Els serveis d'emergència van rebre un avís de socors a través del 061 dels inquilins del mas de l'Om diumenge a la tarda. Els Mossos d'Esquadra i sanitaris van conduir els cotxes tot terreny durant cinquanta minuts fins al final de la pista de Monars i després van acabar de fer el trajecte a peu –de cinquanta minuts més– fins a la masia, una de les tres que hi ha sota les cingleres de les basses de Monars. Quan van arribar, la dona havia parit a la banyera, i els va explicar que el nadó no havia plorat, tot i que ella abans del part el sentia moure's. El part es va produir de manera prematura, ja que la mare estava en el setè mes de gestació. La dona, que passava els controls mèdics de l'embaràs a l'Estat francès, havia tingut contraccions durant les últimes setmanes, però no havia demanat assistència mèdica fins a l'hora del part.

Dilluns els metges forenses de l'Institut de Medecina Legal van practicar l'autòpsia al nadó i, tot i que segons els primers indicis el nadó va néixer mort, s'està pendent de les anàlisis de mostres enviades al laboratori per determinar si la criatura va arribar a respirar.

LA DATA

21.09.14
va néixer
la criatura que va morir en una casa aïllada de l'Alta Garrotxa.

LA XIFRA

7
mesos i mig
de gestació havia passat la mare del nadó quan li va sobrevenir el part prematurament.

Un paradís de la natura on fa de mal viure

Monars, dintre del terme municipal de Montagut i Oix, a tocar de la línia que separa oficialment l'Estat espanyol i el francès, és un espai natural de gran valor paisatgístic molt freqüentat per excursionistes. Les tres cases que s'hi mantenen dretes, entre les quals, el mas de l'Om, són habitades i arreglades per joves francesos que s'hi han establert. Accedir-hi, però, és difícil, ja que només és possible arribar-hi a peu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.