Successos

Dissolt un vessament de gasoil al Port de la Selva

Mentre carregaven el dipòsit d'una barca, van caure 70 litres de combustible al mar

Tres embarcacions van treballar dimarts en la dispersió d'un vessament de combustible al mar, al Port de la Selva. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a tres quarts de vuit del vespre. L'incident es va originar durant les tasques de càrrega de gasoil al dipòsit d'una barca de pesca. Mentre l'omplien, van caure entre 50 i 70 litres a l'aigua. La taca que es va produir era molt prima i va agafar una extensió de 2.000 m². Com a conseqüència, Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla especial per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (Camcat). Una de les embarcacions que van aconseguir de manera mecànica que s'anés evaporant era de Salvament Marítim; una altra, de la Guàrdia Civil, i l'última, dels voluntaris de Protecció Civil de la població, que van ser activats per l'alcalde, Josep Maria Cervera. Els efectius dels tres cossos van estar treballant de manera coordinada per evitar que el vessament arribés a les platges, les quals finalment no es van veure afectades en cap moment. Tot i això, una de les circumstàncies que van dificultar les feines va ser que bufava vent de tramuntana, fet que va impedir que es poguessin col·locar barreres de contenció.

L'operació per evitar que el gasoil impregnés la platja es va suspendre a la nit per falta de llum, si bé aleshores la taca ja havia quedat molt dissolta. Diversos tècnics municipals van fer ahir a primera hora del matí una inspecció i van constatar que no hi havia rastre de gasoil a la sorra, ni tampoc contaminació al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia