Successos

Detinguts per haver intentat vendre joies robades

Dos dies abans que els acusats fossin interceptats a Girona, va tenir lloc la sostracció de les peces en un municipi francès

La investigació està oberta

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 de setembre una dona i dos homes que intentaven vendre a Girona unes joies que havien estat sostretes en un domicili de la població francesa de Tor del Faure. Els presumptes còmplices tenen edats compreses entre els 28 i els 32 anys, són de nacionalitat francesa i turca i de cap d'ells consta un domicili conegut. L'actuació policial va tenir lloc a mig matí i va ser protagonitzada pels efectius del grup de proximitat de la comissaria de Girona. Realitzaven un patrullatge preventiu per la Rambla quan van veure tres persones que s'inquietaven i es posaven nervioses davant de la seva presència. La reacció els va fer sospitar i van procedir a identificar-los. Mentre comprovaven el contingut de la bossa de mà de la dona, van observar que duia un grapat de joies d'or, entre les quals hi havia anells, penjolls, braçalets, un rellotge i arracades.

Com que cap d'ells portava documentació personal, els mossos els van traslladar a la comissaria per identificar-los i mirar d'esclarir la procedència de les peces. Després de diverses gestions, van aconseguir saber que els acusats s'havien desplaçat des de l'Estat francès fins a Girona per comercialitzar amb les joies, que eren robades. Per aquest motiu, van ser arrestats per un delicte de receptació. El mateix dia, van quedar en llibertat, si bé se'ls va imposar l'obligatorietat de comparèixer davant de l'autoritat judicial sempre que fossin requerits.

Implicats en més fets

La investigació sobre l'origen de les joies, però, va continuar. Com que tenien inscripcions en francès, els mossos del Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús van difondre tota la informació a les autoritats franceses. El 7 d'octubre, la gendarmeria va comunicar als mossos del Pertús que, dos dies abans que els imputats fossin detinguts, s'havia produït un robatori amb força a l'interior d'un habitatge del municipi de Tor del Faure. El saqueig va passar mentre els propietaris no hi eren. Les víctimes han reconegut com a seves algunes de les pertinences recuperades pels agents de proximitat de Girona. La investigació i el treball conjunt entre els Mossos i la policia francesa es manté en vigor, ja que no es descarta que els acusats estiguin implicats en més fets il·lícits comesos tant a Catalunya com en territori francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia