Successos

Denunciats per piulades sobre la crema d'esglésies

La fiscalia porta al jutjat de Blanes el “provocador” FacuDiazT i el regidor d'ICV de Palafolls Juan Andrés Osorio per haver difós aTwitter: “Cremar esglésies és una barbaritat si no hi ha ningú a dins”

“Cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú a dins.” Aquesta piulada, en castellà, la va fer el dia de Nadal passat el veí de Blanes identificat a Twitter com FacuDiazT i el regidor d'ICV de Palafolls Juan Andrés Osorio en va fer una repiulada el mateix dia. Uns dies més tard de la piulada, el 31 de desembre, la policia va comunicar els fets a la fiscalia de Barcelona i, paral·lelament, la fiscalia de l'àrea d'Arenys de Mar també va rebre una denúncia per la piulada. El cas va arribar a mans de la fiscalia de Girona quan van establir que el tuit originari l'havia escrit un veí de Blanes. La piulada original va tenir nombrosos retuits.

Ara la fiscalia de Girona ha denunciat davant dels jutjats de Blanes els dos homes, que considera que poden ser autors d'un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats religioses.

Arran de la denúncia de la fiscalia, el jutjat d'instrucció número 5 de Blanes ha incoat diligències prèvies i ha emès una interlocutòria sol·licitant la informació a Twitter.

L'article 510 del Codi Penal castiga amb penes d'entre 1 i 3 anys de presó les persones que incitin “a la discriminació, a l'odi o a la violència contra grups o associacions per motius racistes, antisemites o altres referents a ideologia, religió o creences”.

Sobre la base d'aquest article, la fiscalia de Girona ha denunciat els dos usuaris de Twitter perquè considera que la piulada pot atemptar contra la llibertat religiosa, un dret reconegut per la Constitució. Osorio no va ser l'únic que va repiular el missatge, que va tenir força ressò públic i fins i tot el mitjà Maresme Actiu va publicar que el regidor ecosocialista havia usat les xarxes socials per mostrar-se a favor de cremar esglésies, tal com recull la fiscalia en la seva denúncia.

No para de piular

L'autor de la piulada inicial, que es caracteritza per fer piulades per provocar personatges públics, ja ha rebut diverses denúncies arran de la seva gosadia a través de Twitter. Per exemple, va ser denunciat per una advocada de Manos Limpias i pel cap de redacció del diari El Mundo, Carlos Cuesta, per un dels seus tuits característics suposadament en clau d'humor. També té una denúncia de Pablo Álvarez Meana, un jove que es promociona molt a internet i que assegurava que havia obtingut 35 matrícules d'honor a la universitat.

Però el fet que li baixin denúncies no sembla que el preocupi gaire i continua fent les seves piulades provocadores i/o irreverents. Ahir mateix, després que l'ACN difongués la notícia de la denúncia de la fiscalia, FacuDiazT va fer diversos tuits en què es vantava d'haver estat objecte de la denúncia: “Una altra al sac.” “Acabar 2014 sense una denúncia hauria estat una taca en el meu currículum” o “La fiscalia de Girona està d'estrena amb el seu departament de conyes marineres i tuits de merda”, van ser algunes de les piulades, fetes en castellà, que es podien llegir ahir a través del compte de Twitter del noi denunciat.

LA DATA

25.12.13
va ser el dia
que es van fer la piulada i la repiulada que ara la fiscalia ha portat al jutjat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.