Successos

Condemna per a l'exalcalde de Llavaneres

Li imposen tretze mesos de presó i inhabilitació per assetjament laboral

Un any i un mes de presó, més el mateix període d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 10.000 euros més les costes processals. Aquesta és la sentència emesa pel jutjat penal número 1 de Mataró contra l'exalcalde de Llavaneres Bernat Graupera, en què se'l considera culpable d'un delicte d'assetjament laboral contra l'exdirector d'Urbanisme de l'Ajuntament Hugo Roldan. El text, de vint-i-vuit planes, és d'una contundència sense discussió i el jutge hi considera provat que Graupera va “apartar” el treballador de la feina que feia abans que ell fos alcalde i que va “degradar-lo laboralment i moralment” i el va “humiliar”. L'advocada de Roldan, Olga Arderiu, es va mostrar ahir molt satisfeta amb la sentència, però va avançar que estudiaran si recorren contra la quantitat imposada pel jutge en concepte d'indemnització. “Creiem que en el judici es va demostrar sobradament que hi havia una voluntat expressa de perjudicar el treballador”, afirma, i hi afegeix que, malgrat que l'exalcalde també pot recórrer-hi, “l'assetjament ha quedat del tot provat”.

Els fets es remunten al juny del 2007, quan Graupera quan va accedir a l'alcaldia va informar al fins aleshores director d'Urbanisme que havia d'abandonar les seves funcions, el va fer fora del despatx i no li va encarregar cap més feina. El tècnic va acabar agafant la baixa per motius de salut i va demanar el seu trasllat a una altra administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia