Successos

Seguretat

Botó vermell d'alarma silenciosa

Arenys de Mar presenta una aplicació per a mòbils adreçada a comerços i habitatges aïllats que permetrà avisar la policia local en cas d'emergència

L'objectiu és que es posi en marxa abans de les compres de Nadal

Similar a la imatge de les pel·lícules en què per alertar la policia es prem un botó que hi ha amagat sota el taulell. Així és com s'han d'imaginar els ciutadans aquesta aplicació de mòbil, gràcies a la qual tan bon punt es premi el botó vermell que apareix a la pantalla s'alertarà els cossos de seguretat. Ahir es va presentar a l'Ajuntament aquest nou sistema, adreçat als comerços i ciutadans que viuen en habitatges aïllats de la població. Segons va explicar el cap de la policia local, Sebastià Górriz, aquest sistema és pioner a l'Estat espanyol i només està funcionant des de fa uns mesos als comerços de Badalona. L'avantatge d'aquesta alarma és que l'avís a les dependències policials arriba en temps real i estalvia el temps que suposa fer la trucada, i els agents es desplacen al lloc on tenen ubicada ja l'alarma. Els usuaris interessats podran sol·licitar l'alta a través del web municipal i la policia visitarà l'interessat per verificar les dades, fer una demostració del funcionament i signar les condicions d'ús del servei.

Aquest sistema d'alarma silenciosa s'instal·la als telèfons mòbils intel·ligents, però només els que tenen sistema operatiu Android, i està sincronitzat amb l'actual programa de gestió policial DRAG, que utilitza la policia local d'Arenys.

L'objectiu, segons va explicar la regidora de Seguretat, Belén Quintero, és poder presentar als comerciants l'aplicació i que estigui operativa abans de la campanya de compres de Nadal. Una eina que, segons van destacar durant la presentació, no tindrà cap cost econòmic ni per a l'Ajuntament d'Arenys ni per als usuaris del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia