Successos

Presó fins que pagui 40.000 euros per al conductor que va matar un motorista

La víctima estava aturada en un semàfor en vermell a Girona i un noi que conduïa un cotxe i que anava begut la va envestir per darrere

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Girona, Joan Mora, va decretar ahir presó provisional eludible amb fiança de 40.000 euros per al veí de Besalú Lluís Busquets Ferrés, de 22 anys, el conductor que a quarts de set del matí va envestir mortalment Ramon Ternero Gómez, de 27 anys i veí de Girona, que estava aturat amb la seva moto en un semàfor del carrer de Barcelona de Girona, esperant que fos verd per poder girar a l'esquerra cap a l'estació. Lluís Busquets Ferrés, que menava el cotxe, no es va aturar i va ser detingut per la policia municipal, que li va fer la prova de l'alcoholèmia i va marcar un índex molt superior al límit penal, fixat a 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat.

El sinistre va passar a les 6 i 40 minuts del matí. Ramon Ternero, que venia de casa amb la seva Scooter Kymco, es va incorporar al carrer de Barcelona des d'Emili Grahit. Es va aturar davant d'un semàfor vermell que regula el gir des del carrer de Barcelona per entrar cap a l'estació, on havia d'agafar un tren per anar a Barcelona. Mentre estava aturat, un Seat Ibiza que circulava en el mateix sentit el va encalçar per darrere. Segons un testimoni, el noi va sortir projectat i va caure a plom, a 36 metres del lloc de l'envestida. El cotxe va arrossegar la moto 26 metres fins que un altre cotxe que circulava en sentit contrari la va aturar.

Una patrulla de la policia municipal de Girona que feia la ronda va descobrir el motorista estès a terra; el va anar a atendre i va trucar als sanitaris i reforços policials. Tot i que dos agents van intentar reanimar-lo amb el desfibril·lador, no van poder salvar-li la vida. Una altra patrulla es va posar a buscar el cotxe que havia fugit i no va tardar gaire a descobrir-lo. Estava aturat a l'altura del carrer Pare Claret i el conductor s'estava dret al costat del vehicle, que tenia importants desperfectes al morro i no podia circular. El conductor, Lluís Busquets Ferrés, tenia símptomes clars d'anar begut. La policia li va fer la prova de l'alcoholèmia. Va marcar 0,93 en la primera prova i 0,90 en la segona. Davant les evidències, el van detenir per delicte contra la seguretat del trànsit, homicidi imprudent i omissió del deure de socors.

Tot i que en un primer moment el noi va dir que el motorista li havia sortit de cop i no havia pogut esquivar-lo, els testimonis i les imatges de les càmeres de trànsit, tot i que no arriben a captar l'encalçada, desvirtuen la seva versió. Les càmeres, situades a l'altura de l'encreuament amb Emili Grahit, van captar com el motorista s'incorporava a la carretera de Barcelona i com el Seat Ibiza passava circulant pel carril esquerre avançant dos cotxes que anaven pel de la dreta. L'impacte contra la moto, però, no es pot visionar perquè es produeix a massa distància, però l'atestat certifica que el va encalçar en el moment que el motorista estava aturat.

Nit de ronda

Lluís Busquets es va negar a declarar davant la policia municipal i ahir a la tarda va ser posat a disposició judicial. Busquets, tècnic sanitari de l'hospital d'Olot, estava realitzant un curs de fisioteràpia a Girona. Quan va provocar el mortal accident venia de passar una nit de ronda amb amics a diferents locals nocturns de la ciutat. Després de l'interrogatori, el fiscal, Enrique Barata, va demanar presó provisional sense fiança. Però finalment el jutge Joan Mora va optar per enviar-lo a la presó però amb la imposició d'una fiança, de manera que si aconsegueix els 40.000 euros imposats podrà sortir. En la mateixa resolució, però, el jutge li retira el permís per conduir vehicles de motor mentre duri el procediment.

Es dóna la circumstància que Lluís Busquets, que no té antecedents, ja havia protagonitzat un incident relacionat amb el trànsit. La policia de Sarrià de Ter va descobrir el seu cotxe, un de diferent del que conduïa ahir, accidentat sense ningú a dins. Passada molta estona, Lluís Busquets es va presentar al lloc de l'accident amb la documentació que acreditava que el cotxe era seu.

LA XIFRA

40.000
euros
ha de pagar Lluís Busquets per poder sortir de la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia