Successos

Surt en llibertat el conductor que va matar un motorista

Ha pagat els 40.000 euros que el jutge va posar de fiança i només ha estat una nit entre reixes

Se li imputa un delicte d'homicidi imprudent, alcoholèmia i omissió del deure de socors

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha donat l'ordre de posar en llibertat Lluís Busquets Ferrés, el veí de Besalú que, conduint borratxo, va envestir i matar un motorista a Girona, i que va fugir del lloc dels fets sense socórrer la víctima. La decisió s'ha pres després que la mare de l'acusat va aconseguir reunir ahir al matí els 40.000 euros que el jutge va imposar perquè el fill eludís la presó. El jove, de 22 anys, va ingressar dijous a la nit al centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres per un delicte d'homicidi imprudent, alcoholèmia i omissió del deure de socors. Així doncs, només ha estat entre reixes una nit. Igualment, el jutge obliga l'imputat a presentar-se els dies 1 i 15 de cada mes als jutjats, i els dies que ho requereixi el jutge. Si no varia res, el jove estarà en llibertat com a mínim fins que se celebri el judici. Llavors es dictarà una sentència que el durà de nou, o no, a la presó.

L'accident va tenir lloc dijous a tres quarts de set del matí a Girona, quan la víctima, Ramon Ternero, que venia de casa amb el seu escúter Kymco, es va incorporar al carrer de Barcelona des d'Emili Grahit. El jove, de 27 anys, es va aturar en un semàfor vermell que regula el gir des del carrer de Barcelona per entrar cap a l'estació, on havia d'agafar un tren. Mentre estava aturat, un conductor que duia un Seat Ibiza de color blanc que circulava en el mateix sentit de la marxa el va encalçar per darrere. Segons un testimoni, el noi va sortir projectat i va caure a plom, a 36 metres del lloc de l'envestida. El cotxe va arrossegar la moto 26 metres, fins que un altre cotxe que circulava en sentit contrari la va aturar.

Una patrulla de la policia municipal de Girona que estava rondant pel barri va passar pel lloc dels fets i va descobrir el motorista estès a terra. En vista de la gravetat dels fets, el van atendre en una primera instància, fins que va arribar l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot i que dos agents van intentar reanimar-lo amb el desfibril·lador, no van poder salvar-li la vida. En un altre punt de la ciutat, una altra patrulla de la policia municipal es va posar a buscar el cotxe que havia provocat l'accident i que havia fugit. No va tardar gaire a descobrir-lo. Estava aturat a l'altura del carrer Pare Claret i el conductor s'estava dret al costat del vehicle, que tenia importants desperfectes al morro i no podia circular.

Anava molt begut

El conductor, Lluís Busquets Ferrés, tenia símptomes clars d'anar begut. La policia li va fer la prova de l'alcoholèmia. Va marcar 0,93 en la primera prova i 0,90 en la segona. Davant aquestes evidències, el van detenir pels delictes contra la seguretat del trànsit, homicidi imprudent i omissió del deure de socors. En un primer moment el sospitós va assegurar a la policia municipal que el motorista li havia sortit de cop i havia pogut esquivar-lo. Però els testimonis i les imatges de les càmeres de trànsit van desvirtuar la seva versió.

LA XIFRA

0,93
mg/l
d'alcohol en aire expirat presentava l'imputat, un positiu penal perquè supera el llindar dels 0,60.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia