Successos

Consells per evitar focs a casa, que ja han causat 3 morts

Els bombers han fet 480 sortides per anar a apagar incendis en edificis aquest any en poblacions gironines

Els bombers han fet des de començament d'any a les comarques gironines 480 sortides per anar a apagar focs a cases, sinistres que han provocat tres morts.

El 26 de gener un home de 55 anys que es va adormir amb la cigarreta encesa va morir en un foc al seu pis d'Empuriabrava, mentre que la seva mare, de 80 anys, va poder sortir a temps. El 8 de maig va morir una dona de 84 anys de Torroella de Montgrí després que se li encengués una paella. I el 23 d'agost un incendi en una casa de la urbanització Can Plana de Riells i Viabrea on vivien un matrimoni d'ancians va causar la mort d'una dona de 94 anys. A tot Catalunya, des de principi d'any catorze persones han mort de resultes dels focs a cases, el mateix nombre que durant tot el 2013, quan a les comarques gironines no es va registrar cap víctima mortal.

En vista que la majoria de les víctimes dels focs a la llar són gent gran (sis dels morts aquest any tenien més de 80 anys) la campanya de seguretat a la llar dels bombers s'orienta sobretot a les persones grans. La campanya es va presentar ahir a Girona i es van donar les directrius per evitar que es cali foc a casa.

Els consells: cal apartar qualsevol aparell calefactor dels materials combustibles com ara cortines, llençols, materials entapissats i cobrellits. No s'ha d'eixugar la roba posant-la al costat d'estufes o llars de foc. Les espelmes o barres d'encens s'han d'apagar quan es vagi a dormir. Si se sent olor de gas, no s'ha d'encendre cap interruptor i s'han d'obrir finestres per ventilar. En cas que hi hagi un foc a la casa i ja no es tingui opció de sortir, els bombers aconsellen anar cap a un lloc, balcó o finestra, per fer-se veure des de l'exterior, i tancar portes i posar tovalloles o roba molla sota les escletxes perquè no entri el fum.

LA XIFRA

14
persones
han mort en incendis a casa des de començament d'any a tot Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia