Successos

Jutgen el ‘bonze' d'Arbúcies per un intent d'homicidi

L'acusat va intentar llançar la seva exesposa per un pont

Durant l'agressió, va agafar la víctima i li va submergir el cap diverses vegades dins la riera

Afronta onze anys i tres mesos de presó

Mohamed al-Massari, el veí d'Arbúcies de nacionalitat marroquina que el 2012 es va ruixar amb gasoil i es va calar foc amb un encenedor, serà jutjat el 15 de desembre a l'Audiència de Girona per un presumpte delicte de temptativa d'homicidi contra la seva exdona. Segons la fiscalia, l'acusat hauria comès aquesta agressió quatre mesos després que s'hagués intentat cremar a l'estil bonze. Pels volts de les set de la tarda del 15 de juny del 2012, es va adreçar a la zona de la riera que hi ha al començament del carrer de Camprodon. Allí es va trobar amb la filla de la seva exesposa, qui tenia 15 anys. La menor era en aquell moment amb el seu xicot. El Ministeri Públic hi afegeix que es va iniciar una discussió entre els tres i que, en el transcurs de la disputa, l'imputat va treure un ganivet per intimidar la parella. Els va dir que els mataria i, a continuació, va anar-se'n.

En aquella època, estava en vigor una ordre de protecció de l'exdona de l'acusat. El 14 de novembre del 2011, es va notificar a Al-Massari que tenia prohibit tant comunicar-se amb la denunciant com acostar-s'hi a menys de 300 metres. El 15 de juny del 2012, les mesures estaven vigents i l'imputat n'era conscient, però no ho va respectar. A un quart de deu de la nit, l'exmuller es va dirigir al lloc on hi havia la seva filla i el seu xicot. La dona anava acompanyada d'un altre fill, de deu anys. Malgrat l'ordre d'allunyament, al cap de poca estona va aparèixer novament l'acusat. L'home va donar un petit cop a l'esquena del menor i li va llançar petons a l'exdona. Ella, llavors, li va advertir que no s'apropés a la seva família i li va recordar que tenia una ordre de protecció. Va apartar el seu fill d'Al-Massari i va agafar el telèfon per trucar a la policia, un gest que va originar que el processat comencés a riure i s'allunyés una mica.

No obstant això, no va marxar i va amenaçar de tornar. Tot seguit, la dona es va dirigir amb la seva família a un pont que hi ha en aquest indret i li va insistir que se n'anés. En aquell instant, l'acusat li va propinar un cop de puny a la cara, la va agafar fort pel coll i la cintura i la va intentar tirar pel pont. Ella es va subjectar a l'home per evitar que la llancés daltabaix, ja que hi havia 3 metres d'altura. Al-Massari, aleshores, la va arrossegar presumptament fins al riu, la va agafar i li va submergir el cap diverses vegades dins l'aigua.

Un altre ciutadà ho va veure i va cridar a l'acusat: “Deixa-la, deixa-la, que la mataràs i això et perjudicarà.” Al-Massari li va respondre que no era el seu problema i que la mataria. Al final, aquest testimoni, el xicot de la filla i altra gent que hi havia van poder apartar l'imputat del damunt de la dona i la van treure de l'aigua. Ell va fugir i va ser arrestat el març del 2013. La víctima va patir, entre altres lesions, la fractura de dues costelles i erosions a les cames i al tòrax. Per aquests fets, el fiscal demana onze anys i tres mesos de presó per a l'home per un delicte d'intent d'homicidi, amenaces i trencament d'una mesura cautelar, i que també indemnitzi l'afectada amb 15.666 euros.

LA DATA

20.02.12
L'imputat
es va calar foc davant les dependències de la policia local d'Arbúcies. Es va fer cremades de segon grau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia