Successos

Condemnat un exregidor de Cubelles per abusos

Un jutjat de Vilanova i la Geltrú ha condemnat l'exprimer tinent d'alcalde de Cubelles (Garraf) Joan Rodríguez Serra (ERC) a sis anys i mig de presó per abusos sexuals a tres adolescents entre el 2007 i el 2010. Rodríguez, que dirigia un centre de menors a Vila-seca (Tarragonès), va ser arrestat l'octubre del 2010 i immediatament va deixar el càrrec municipal i els que tenia al partit i al Consell Comarcal, i va ser apartat de la seva feina al centre d'acollida. Un dels menors es va suïcidar poc després de declarar al jutjat, però la sentència no considera provat que fos per culpa dels abusos patits.

Segons la sentència avançada per Catalunya Informació, i que ahir va recollir ACN, el setembre del 2007 Joan Rodríguez va abusar diversos cops d'un jove de 14 anys que militava a ERC, i que es va suïcidar el gener del 2011, vuit dies després de declarar al jutjat d'instrucció. La mare de la víctima ho atribueix a pressions de l'acusat, però la sentència no ho considera provat.

El jutge també veu provats els abusos a dos menors més l'any 2008, però considera que no estan demostrats dos casos més que s'havien denunciat.

A banda dels sis anys i mig de presó, la sentència també fixa una indemnització de 26.000 euros en total per a les víctimes dels abusos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia