Successos

Mossos salvats de negar-se gràcies a un tret

El cotxe patrulla va quedar submergit i els dos agents van haver de trencar el vidre a trets i sortir nedant

Dos mossos de la comissaria de Figueres que dissabte al vespre feien la ronda per controlar les zones inundables a l'Empordà van estar a punt d'afogar-se quan el cotxe patrulla va quedar submergit sota l'aigua i ells, amb l'aigua fins al coll literalment. Van aconseguir salvar-se i sortir per una finestra després de trencar el vidre d'un tret i van haver de nedar fins que van poder tocar de peus a terra.

La patrulla de Mossos havia estat controlant l'N-260 a l'entrada de Figueres, que ja començava a acumular aigua, i advertint dels perills els conductors quan van ser requerits perquè anessin a controlar un altre punt fàcilment inundable: la confluència de la variant de l'N-II amb l'avinguda Empordà. Els mossos van comprovar que la zona tenia molta aigua acumulada i van considerar que havien de posar balises a la zona per evitar que els vehicles hi circulessin i després anar a senyalitzar l'altre costat. Però quan van voler recular amb el cotxe es van trobar que les rodes de davant estaven submergides a l'aigua i en el moment d'intentar maniobrar el cotxe va lliscar cap a l'aigua i, de cop i volta, les rodes ja no tocaven a terra i el cotxe surava. Els agents van comunicar la seva situació a la central i van demanar que els anessin a auxiliar. Però les comunicacions fallaven. Els agents van decidir espavilar-se pel seu compte. Van posar els mòbils dins d'una bossa de plàstic per protegir-los i es van disposar a sortir.

Però en qüestió de segons el cotxe va quedar submergit i ells, atrapats a dins del cotxe, ja que la pressió de l'aigua els impedia obrir les portes i els vidres elèctrics no baixaven. Van provar de trencar els vidres amb l'aparell trencavidres de què disposa el cotxe patrulla però, tot i que van picar tan fort com van poder, no hi va haver manera de trencar cap vidre.

Quan ja només els quedava un pam entre l'aigua i el sostre del cotxe, el mosso que anava de conductor va disparar un tret a la finestra i finalment van poder estavellar el vidre, van sortir com van poder per la finestra i van haver de nedar fins que van fer peu. Un dels dos agents va haver d'ajudar a sortir el seu company perquè havia quedat travat i tenia dificultats. El cotxe patrulla dels Mossos va desaparèixer sota l'aigua i no va poder ser recuperat fins unes hores més tard, amb desperfectes importants, ja que es va emplenar d'aigua i fang.

Un dels mossos es va fer ferides a les mans, a resultes de l'escardís de vidres que li va impactar quan el tret va esmicolar el vidre del costat del conductor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia