Successos

Empresonats per un robatori en una òptica d'Olot

Van sostreure-hi 64 ulleres, un telescopi, dos polos i una gorra

Els arrestats són de Sant Joan de les Abadesses i Olot

Un veí de Sant Joan de les Abadesses i un altre d'Olot van ser detinguts el 2 de desembre com a presumptes autors d'un robatori en una òptica situada al carrer de Sant Esteve de la capital garrotxina. El primer té 39 anys, i el seu còmplice, 42. Tots dos són de nacionalitat espanyola. Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement del succés pels volts de la una de la matinada. Una patrulla de la unitat de seguretat ciutadana es va dirigir fins allí i va comprovar que els lladres havien forçat la porta de l'establiment amb un objecte contundent. Abans de fugir corrents, van llançar un barret de palla i una perruca, que haurien utilitzat per dificultar la seva identificació. Aquestes peces van quedar al terra del mateix lloc dels fets i els agents les van recollir. Van iniciar tot seguit la recerca dels sospitosos, que es van escapar en direcció a la plaça Palau. Pocs minuts després, els efectius els van localitzar i van inspeccionar el contingut d'una bossa que duien. Al seu interior hi havia un bon nombre de material que havien acabat de sostreure de l'òptica. Els van decomissar un telescopi, una gorra, dues camisetes tipus polo i 64 ulleres de sol, dues de les quals eren d'esquí. D'aquestes ulleres, 22 eren de la marca Oakley. També hi havia 17 Ray-Ban, vuit Vogue, cinc Matt Black, quatre Bikkembergs, tres Ralph Lauren, dos Spectron, dos Chance i una Lozza. Per tot plegat, van quedar arrestats per un delicte de robatori amb força. Els detinguts presenten nombrosos antecedents, majoritàriament per la comissió de fets similars que també haurien perpetrat a la Garrotxa. L'imputat de més edat té 17 antecedents, i l'altre, 12. Van passar dimecres a disposició del jutjat de guàrdia d'Olot, on es va decretar el seu ingrés provisional a la presó.

Es dóna la circumstància que el veí de Sant Joan de les Abadesses va reincidir en qüestió de menys de dues setmanes. Junt amb dos homes més, va ser atrapat pels Mossos el 24 de novembre a la matinada quan intentava forçar la persiana de la botiga Ciclos Sánchez, al carrer Mulleras. Un veí va donar la veu d'alerta i els van interceptar quan fugien. Els van trobar tornavisos, una clau anglesa, una escarpa, guants, tapaboques i una llanterna. En aquesta ocasió, van quedar en llibertat amb càrrecs. Com ells, tres nois que estarien darrere de bona part de l'onada de robatoris que hi va haver en establiments del centre van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge. Del 18 al 25 d'octubre van ser assaltats, entre d'altres, els bars Vadebar, El Tura i El Punt, el centre d'estètica Porras, la sastreria Antoni Planas, el bar de l'institut Montsacopa, la fleca El Racó de l'Aina, la cafeteria Bouquet, despatxos de comptables i d'exportadors.

LA DATA

02.12.14
A la una de la matinada,
els lladres van irrompre en el cèntric establiment, situat davant l'església de Sant Esteve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia