Successos

Un ‘bonze', condemnat a set anys i mig de presó

Va intentar tirar la seva exparella per un pont i va submergir-li el cap al riu

Mohamed al-Massari, un veí d'Arbúcies d'origen marroquí que el 2012 es va ruixar amb gasoil i es va calar foc amb un encenedor, es va asseure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona per un intent d'homicidi contra la seva exdona. Va ser defensat per l'advocat Francesc Xavier López Vegas. En un principi, la fiscalia demanava onze anys i tres mesos de presó per a l'acusat. Finalment, però, hi va haver un acord entre les parts; Al-Massari va reconèixer els fets i va acceptar la imposició de set anys i mig de presó (sis anys i mig pel delicte de temptativa d'homicidi, sis mesos per amenaces i mig any més per trencament de condemna). A l'hora d'aplicar la rebaixa de la pena a què s'enfrontava, es van tenir en compte dues circumstàncies atenuants: la de drogoaddicció i la de trastorn psíquic.

Al-Massari va cometre aquesta agressió contra la víctima quatre mesos després que s'hagués intentat cremar a l'estil bonze. El 15 de juny del 2012 a la tarda, va acudir a la zona de la riera que hi ha al començament del carrer de Camprodon. Allí es va trobar amb la filla de la seva exesposa, que tenia 15 anys i estava amb el seu xicot. Hi va haver una discussió entre tots tres, l'imputat va treure un ganivet per intimidar la parella, els va dir que els mataria i, finalment, se'n va anar.

En aquella època, sobre l'exdona hi havia en vigor una ordre de protecció de l'acusat. L'home n'era conscient, però no ho va respectar. A un quart de deu de la nit, la denunciant es va adreçar al lloc on hi havia la seva filla i el xicot. Hi va anar acompanyada d'un altre fill, de 10 anys. Malgrat l'ordre d'allunyament, l'imputat va tornar a aparèixer i va començar a llançar-li petons. Ella va agafar el telèfon per trucar a la policia i aquest gest va fer que el processat s'allunyés una mica. No obstant això, no va marxar i amenaçava de tornar. Aleshores la víctima, amb la seva família, se'n va anar a un pont proper i va continuar demanant-li que marxés. En aquell instant l'acusat va intentar tirar-la pel pont i ella es va agafar a l'home per evitar que la llancés daltabaix. Al-Massari la va arrossegar fins al riu i li va submergir el cap diversos cops. Alguns veïns i el xicot de la filla van aconseguir apartar el processat de la dona. Ell va fugir i va ser arrestat el març del 2013. La víctima tenia dues costelles trencades i presentava erosions a les cames i al tòrax.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.