Successos

El jutge envia a la presó el lladre que té atemorits els veïns de Castellfollit

Diumenge es va fer una protesta per denunciar la inseguretat al poble

El sospitós va ser detingut fa uns dies per la policia d'Olot per dos robatoris

El jutge ha enviat a la presó Óscar Fajardo Romero, l'home que té atemorits els veïns de Castellfollit de la Roca després de nombrosos episodis de robatoris al municipi. Juntament amb ell, també ha estat engarjolat Óscar Segura Sánchez, que va ser detingut amb el multireincident després de dos robatoris a Olot. El jutge ha pres aquesta decisió per l'historial delictiu dels detinguts, les causes que tenen pendents amb la justícia i pel perill que puguin tornar a cometre algun altre robatori. Els sospitosos continuaran a la presó fins que es faci el judici, o bé el jutge accepti el recurs de posada en llibertat que presenti l'advocat.

Els fets que van propiciar les detencions van tenir lloc divendres passat, quan l'amo de la sabateria Rovira Jove d'Olot va alertar la policia que havia sonat l'alarma al seu establiment i, en desplaçar-se al lloc dels fets, es va trobar la porta de vidre de l'entrada esquerdada i un tornavís a terra. Quan van arribar els agents de la Policia Municipal d'Olot, dos individus van sortir corrents de la foscor d'un dels racons on estaven amagats de la plaça del Mig, però tot seguit van ser interceptats pels agents. Es tractava d'Óscar Fajardo Romero i Óscar Segura Sánchez. La investigació de la policia no només va determinar que havien intentat entrar a la força a la sabateria, sinó que també, aquella mateixa nit, havien robat al bar El Carrilet de la capital garrotxina. Els lladres van descalçar la porta d'entrada de l'establiment, hi van accedir i van robar una televisió i diners. Aquests objectes van ser localitzats per la policia d'Olot al vehicle que havien fet servir els ara empresonats per aquests fets.

Curiosament, abans que tinguessin lloc aquests fets, els veïns de Castellfollit ja s'havien mobilitzat per organitzar una concentració per denunciar la inseguretat que viu el poble per culpa d'Óscar Fajardo, que, segons denuncien, fa anys que comet robatoris al municipi. Diumenge, a la plaça de Sant Roc, es van aplegar en silenci i de forma pacífica una trentena de veïns. En el manifest que van llegir van mostrar el seu “rebuig a la situació creada per uns indesitjables que viuen al poble amb total impunitat forçant el mal ambient, la inseguretat i la por a casa nostra”. Aquest temor ha forçat, fins i tot, que alguns veïns hagin marxat. Així mateix, van demanar que es dicti una ordre d'allunyament contra Fajardo perquè no cometi més delictes al municipi.

LA XIFRA

6
robatoris
hauria comès el lladre la setmana passada a Castellfollit, segons denuncien els veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia