Successos

Xoc mortal amb un senglar i motorista begut detingut

Una dona que anava de paquet en un ciclomotor menat pel seu home, que anava begut, va morir després que el vehicle impactés contra un senglar a la C-31, a Pals

El primer accident mortal a les carreteres gironins va passar dijous al vespre a Pals i va suposar la detenció del conductor del ciclomotor accidentat, perquè va marcar una taxa de 0,80 mil·ligrams d'alcohol en la prova d'alcoholèmia.

L'accident va passar pels volts de les vuit del vespre del dia 1 de gener a la carretera C-31, a l'altura del punt quilomètric 342, dins del terme municipal de Pals. Una motocicleta Yamaha de 49 cc ocupada per dues persones, el conductor, un home equatorià de 35 anys veí de Torroella de Montgrí, Danry Francisco Cevallos Vélez, i la seva dona, l'hondurenya Lesly Lorena Zavala, de 40 anys, circulava en direcció a Pals. El conductor, que fa de cuiner, anava a treballar. El ciclomotor va impactar contra un senglar, que va quedar mort al voral a causa de la trompada. Els dos ocupants de la motocicleta van resultar ferits i van ser traslladats per una ambulància fins a l'hospital de Palamós, on poca estona després la dona, que tenia ferides molt més greus, va morir. Els Mossos, que es van ocupar de l'atestat, van anar fins a l'hospital de Palamós i, un cop el van haver atès els facultatius, van fer bufar el conductor del ciclomotor. En una primera prova va marcar una taxa de 0,85 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. Se li va fer una segona prova i el resultat va ser lleugerament inferior: 0,80 mg/l, una taxa més de tres vegades superior al màxim permès, fixat en 0,25. En vista del resultat de l'alcoholèmia i de les conseqüències letals del xoc, els Mossos van detenir Danry Francisco Cevallos Vélez per un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre d'homicidi imprudent.

Danry Francisco Cevallos Vélez, assistit pel lletrat Ricard Hospital, es va negar a declarar davant dels Mossos i tampoc va donar la seva versió dels fets, ahir, quan va ser posat a disposició del jutjat de la Bisbal d'Empordà, que el va deixar en llibertat però li va retirar els permisos de conducció de vehicles de manera provisional. La defensa està en espera del que digui el resultat final de l'atestat dels Mossos per saber el paper que van tenir el senglar i l'alcoholèmia del motorista en l'accident. Els Mossos estan fent les proves pericials necessàries per saber si el senglar va irrompre a la carretera o si estava al voral remenant i va ser el motorista qui, per falta de reflexos, no el va poder esquivar.

Danry Francisco Cevallos ja és conegut de la policia, ja que havia estat detingut anteriorment per atemptat a l'autoritat, robatori, delicte contra la salut pública i violència domèstica.

LA XIFRA

0,80
mil·ligrams
d'alcohol per litre d'aire expirat va marcar el conductor de la motocicleta que va xocar amb el senglar.

LA DATA

01.01.15
el primer dia
de l'any hi va haver el primer accident mortal, a la C-31, a Pals.

El misteri de Mont-ras no s'ha resolt

El cas de l'home que va aparèixer atropellat enmig de la C-31 a Mont-ras, el 28 de setembre passat, continua essent un misteri. Els mossos continuen les investigacions per aclarir què li va passar a la víctima, Gerard Cenizo Turró, de 33 anys, que, pels senyals que tenia al cos, semblava que havia estat atropellat per dos vehicles diferents: un que li hauria passat pel cim del cap i l'altre, pel cim de les cames. Pel tipus de ferides, s'apunta la possibilitat que la víctima ja estigués estesa a terra quan la van atropellar. El cos, al carril del mig, en sentit Palamós, el va descobrir un conductor a quarts de set del matí. Els Mossos van seguir la pista d'un vehicle que havia circulat per la C-31 aquell diumenge al matí i que tenia algun bony que es podia correspondre amb un atropellament, però van acabar descartant que aquest cotxe tingués relació amb el cas de Cenizo. Durant l'any passat, a les comarques gironines van morir un total de 26 persones de resultes d'accidents de trànsit. De les vint-i-sis víctimes mortals del 2014, vuit eren motoristes i cinc, vianants que van morir atropellats en diferents circumstàncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia