Successos

Judici per l'assalt a un conductor ferit d'un tret

L'acusat va abordar la víctima al Mas Xirgu de Girona i li va robar el vehicle

El ministeri fiscal demana deu anys de presó per a David Martínez Pérez, que està acusat de participar en l'assalt a un conductor que circulava pel polígon industrial de Mas Xirgu de Girona. Els presumptes fets van tenir lloc pels volts de dos quarts de cinc de la tarda del 30 d'octubre del 2009. L'imputat, en companyia de dues persones més que no han pogut ser identificades, es va dirigir al vehicle de la víctima, Ali Jarmouni Abouloafa. El denunciant anava al volant d'un BMW X5 de la seva propietat, i els tres còmplices li van fer indicacions per tal que s'aturés.

Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, quan Jarmouni es va parar, els intrusos van entrar a l'automòbil. L'home va ser abordat a prop de la comissaria de trànsit dels Mossos d'Esquadra, a tocar dels antics cinemes Lauren. Martínez es va col·locar a la part posterior del cotxe i va agafar Ali fortament pel coll. El ministeri públic hi afegeix que, en aquell mateix moment, un dels acompanyants de l'imputat va treure una pistola i va disparar diverses vegades. Un dels trets va impactar a la cama dreta de la víctima, que va aconseguir saltar a fora del turisme i va fugir de la zona. Va arribar pel seu propi peu a les dependències policials dels Mossos. Els agents li van fer les primeres cures i, finalment, va ser atès a l'hospital Santa Caterina de Salt.

Els tres presumptes lladres van escapar amb el vehicle de la víctima i es van adreçar a Mollet del Vallès. Allí, amb el propòsit de no ser descoberts i de causar un perjudici a Jarmouni, van calar foc a l'automòbil que havien sostret. El seu titular tenia concertada una assegurança del cotxe i la companyia li va abonar 26.000 euros pels desperfectes que li van provocar. A banda, com a conseqüència de la ferida d'arma de foc, va estar 4 dies hospitalitzat i 71 més sense poder fer les seves activitats habituals. Li han quedat, a més, algunes seqüeles, com ara un dolor lleu a la musculatura de la cama dreta i dues cicatrius. Una és de dos centímetres i l'altra, de tres, i corresponen als orificis d'entrada i sortida que li
va ocasionar la bala.

El judici pel cas està previst que se celebri avui a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Per aquests fets, el fiscal sol·licita una pena de quatre anys de presó per a Martínez per un delicte de lesions amb arma, quatre anys més per un robatori d'ús de vehicle de motor mitjançant la violència i dos anys per un delicte de danys amb un incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia