Successos

Troben mort un lladre que es va estimbar a la C-25 fa un mes fugint de la policia

El van localitzar els seus companys de fugida, que primer van pensar que havia acabat detingut, però en no saber-ne notícies van anar a rastrejar la zona

Persecució policial amb final inesperat: cap detingut i un fugitiu sospitós de robatori trobat mort al cap d'un mes daltabaix d'un pont de la C-25, al trencant d'Arbúcies.

El trist final del fugitiu es va descobrir el dia 22 de desembre passat, a través d'una trucada que va rebre la Guàrdia Civil de Vic. Un home els feia saber que havien trobat un cadàver daltabaix d'un marge arran de la C-25, a prop del trencant que porta a Arbúcies i Sant Hilari. La Guàrdia Civil va posar al corrent de la trucada els Mossos, que van anar al lloc que els havia indicat la persona que donava l'avís. Un cop allà van comprovar que efectivament hi havia un cos, en avançat estat de descomposició, daltabaix d'un talús d'uns 70 metres d'alçada.

Al mateix lloc hi havia l'home que havia fet la trucada i un altre que l'acompanyava, tots dos marroquins. Els dos nois van explicar que l'home mort era un seu company, i que l'havien perdut de vista feia un mes, aproximadament al mateix lloc on el van trobar.

Els dos homes, tots dos amb antecedents policials per robatori, van relatar que un dia a la nit, ells dos i la víctima havien estat enxampats quan intentaven robar en camions aparcats a la zona d'Arbúcies i que, en ser descoberts, van fugir amb el seu cotxe i van ser objecte d'una persecució policial.

Un cop van haver arribat al trencant d'Arbúcies de l'eix transversal, van decidir abandonar el cotxe i van fugir camp a través. Dos d'ells van pujar muntanya amunt i es van endinsar al bosc per despistar la policia. Al seu company el van perdre de vista. En un primer moment, van donar per suposat que havia caigut en mans de la policia. Durant dies, segons van explicar, van esperar a veure si la seva família els deia que estava detingut i van controlar els diaris per si sortia la notícia d'una detenció durant la persecució a la zona. Però quan ja havia transcorregut un mes sense tenir notícies del seu soci per cap costat, van optar per tornar al punt on l'havien perdut de vista. I llavors van trobar el cadàver daltabaix. Tot fa pensar que en baixar del cotxe, enmig de la foscor, va saltar la tanca de separació de la carretera sense adonar-se, per la vegetació que arriba al marge, que hi havia un estimball i es va despenyar.

La recuperació del cos va ser dificultosa, ja que el lloc on hi havia el cos era de mal arribar-hi i va ser difícil pujar-lo amb la llitera. El cadàver va ser traslladat a la seu de l'Institut de Medicina Legal, on se li va practicar l'autòpsia, que va determinar que la mort era compatible amb una caiguda per l'estimball. Els forenses van fer radiografies del cos per descartar, donades les circumstàncies del cas, que la víctima hagués rebut algun tret en la fugida, tot i que els seus companys no van pas relatar que s'hagués produït cap tiroteig. La família, un cop fets tots els tràmits d'identificació, vol dur el cos al Marroc.

LA DATA

22.12.14
van trobar
el cadàver d'un home daltabaix d'un marge de la C-25.

LA XIFRA

1
mes
feia que els amics de la víctima l'havien perdut de vista fugint de la policia que els buscava per lladres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.