Successos

Inspeccionen 24 vehicles per l'atropellament de Mont-ras

La policia continua sense localitzar el conductor que va matar al setembre un veí de Palafrugell a la C-31

No han trobat cap peça ni cap ratllada que vinculi aquests vehicles amb el fatídic xoc

Els Mossos d'Esquadra han inspeccionat 24 vehicles sospitosos d'haver atropellat mortalment Gerard Cenizo Turró el setembre passat, a la C-31, a Mont-ras. La investigació que ha dut a terme fins ara la policia no ha pogut aportar res que aclareixi aquest misteri. Ni objectes, ni una sola peça de vehicle, ni una sola ratllada que vinculi aquests vehicles amb el xoc fatídic. Alguns d'aquests turismes, tot i tenir patacades, es van descartar perquè aquella nit no van circular per la C-31; d'altres, va quedar comprovat que van xocar amb un porc senglar, fins i tot un d'aquests va quedar provat que havia quedat xafat quan va ser robat per uns lladres quan fugien de cometre un delicte.

La família de la víctima, que tenia 33 anys, era de Palafrugell i vivia a la urbanització Residencial Begur, continuen en espera del cop de sort que faci fer un tomb a la investigació i permeti detenir el responsable o els responsables de l'accident. D'altra banda, a hores d'ara encara falta l'informe final de l'autòpsia, ja que encara no es disposa dels resultats de tòxics. Però, tot i així, pel que fa a l'anàlisi del cos, el que sí que queda molt clar és que per sobre de la víctima van passar-hi dos vehicles. L'un li va passar pel cap i l'altre, pel cim de les cames. Així doncs, pel tipus de ferides, s'apunta la possibilitat que la víctima ja estigués estesa a terra quan la van atropellar.

El cos va ser localitzat per altres conductors pels volts de tres quarts de set del matí del 28 de setembre al quilòmetre 330 de la C-31, dins el terme municipal de Mont-ras. La víctima estava entre el vial dret i el carril secundari que discorre al costat d'aquesta carretera i on se circula en direcció a Palamós.

Balanç del 2014

La mort de Cenizo suposava la segona mort en carretera per atropellament a les comarques gironines el 2014. Precisament ahir, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, va fer balanç de l'accidentalitat a les carreteres de les comarques gironines. Va assegurar que “la demarcació de Girona és un exemple a seguir pel que fa a la seguretat viària, no només al nostre país, sinó també a la resta del món”. Segons dades recollides per aquest diari al llarg de l'any, el 2014 es van produir 26 accidents de trànsit en què van morir 26 persones. Unes dades que mostren el descens de la sinistralitat a la demarcació, ja que el 2013 hi van perdre la vida 32 persones en 31 xocs. Això suposa un descens d'un 19%.

LA XIFRA

26
persones
van morir víctimes d'accidents de trànsit durant el 2014 a les comarques gironines.

LES FRASES

No podem ser triomfalistes ni conformistes. Per aquest motiu, de cara al 2015, continuarem treballant en el model d'educació viària
La demarcació de Girona és un exemple a seguir, no només al nostre país, sinó també a la resta del món
Joan Josep Isern
El director del Servei Català de Trànsit (SCT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia