Successos

Detenen un veí de Salt per 22 robatoris en empreses

Destrossaven amb destrals les caixes fortes, d'on haurien sostret 100.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'una banda que haurien comès 22 robatoris en empreses del Vallès Oriental, del Baix Llobregat i del Vallès Occidental. Els acusats són de nacionalitat kosovar, tenen entre 33 i 42 anys, i són veïns de Salt, Santa Coloma de Gramenet i Barberà del Vallès. La investigació va començar a final del 2012, després que es detectés un augment del nombre d'assalts en negocis, on destrossaven la caixa forta. Els agents, en aquesta primera fase de les indagacions, van treballar amb la hipòtesi que al darrere d'aquests casos hi havia un grup altament especialitzat. Van basar aquesta possibilitat en la manera d'actuar que van apreciar en les imatges de seguretat a les quals van tenir accés i per l'ús de destrals per forçar les caixes fortes, fet que, segons la policia, és inusual en aquesta tipologia delictiva.

En els saquejos, empraven comunicadors portàtils, inhibidors d'alarma, destrals, malls lleugers d'una determinada marca, tapaboques, llanternes, puntals i eines per foradar les parets de les empreses per poder accedir a dins. Uns dies abans de perpetrar el robatori, acudien als edificis per obtenir informació dels mecanismes de seguretat que havien de violentar i, per aquest motiu, els Mossos disposaven d'imatges que els van conduir a la identitat dels sospitosos. Així mateix, un altre element rellevant per a poder saber qui eren va ser la informació que van proporcionar uns agents que ja havien investigat alguns membres del grup l'any 2011.

Els imputats utilitzaven un turisme, a nom d'una tercera persona, que tenien estacionat a prop de la C-58. Pujaven al cotxe i conduïen fins a una zona boscosa per canviar-se de roba i calçat, i seguidament es dirigien als polígons industrials. Després de l'assalt, tornaven als amagatalls i deixaven la roba i el calçat ocults entre la vegetació, preparats per al següent robatori. A continuació, retornaven al lloc on tenien els automòbils particulars aparcats per fer de nou el canvi de cotxe abans d'adreçar-se als seus domicilis.

El 28 de desembre es va desarticular l'entremat. Els Mossos van efectuar 5 escorcolls, a Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès, Sabadell i Salt. Van trobar dispositius electrònics i objectes sostrets, eines i diners (haurien robat uns 100.000 euros). Amb tot, el jutge va dictar l'ingrés a la presó dels arrestats i una ordre de detenció de dos còmplices.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia