Successos

Detinguts dos joves acusats de provocar danys en un vagó

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir, el 15 de febrer, un menor d'edat i un jove de 26 anys com a presumptes autors d'un delicte de danys i d'un altre de coaccions. L'actuació policial es va desencadenar pels volts de les set de la tarda. Els agents van tenir coneixement que s'havien produït aldarulls en un tren de rodalies que realitzava el trajecte entre Portbou i Girona. En el moment en què els Mossos van ser alertats de l'incident, el comboi estava aturat a l'estació de la capital gironina. En arribar a la terminal, els efectius es van posar en contacte amb un agent de la Policía Nacional que estava fora de servei, el qual tenia retinguts els nois que havien provocat diversos desperfectes. Tant aquest policia com el revisor del tren van explicar que, durant el recorregut, els dos joves havien causat rebombori i havien bloquejat les portes que comuniquen entre els vagons, impedint així que l'interventor pogués dur a terme la seva feina.

A l'altura de Bordils, els acusats també van activar el fre d'emergència, fet que va originar que s'aturés el comboi. Van baixar a les andanes i van pintar un dels vagons amb esprais. El policia i el revisor van recriminar l'acció dels joves i aquests els van llançar pedres. A partir d'aquí, van aconseguir infiltrar-se novament en un dels vagons i van arribar fins a l'estació de Girona, Van baixar del tren i l'agent de la Policía Nacional els va reconèixer. Aleshores, els va interceptar i va trucar als Mossos per informar del succés. Fins allí s'hi va dirigir una patrulla, que els va comissar 14 pots d'esprais de pintura i la clau metàl·lica que van utilitzar per bloquejar les portes del vagó. Més tard, un representant de Renfe va comunicar que els danys que van ocasionar al tren superaven els 400 euros. Per tot plegat, van quedar arrestats per la seva relació amb els fets. El noi més jove va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat pròximament per la fiscalia de menors. El seu còmplice és un veí de Girona, de 26 anys i de nacionalitat espanyola. L'imputat, de qui consten antecedents, va passar el dia 16 a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia