Successos

Una altra imputació en el cas Innova

El jutge imputa la dona de Batesteza i fixa una fiança per a l'arquitecte vila-secà

D'acord amb una nova interlocutòria de la peça separada número 8 del cas Innova, el jutge Diego Álvarez de Juan hauria vist indicis que l'Ajuntament de Vila-seca i el seu arquitecte municipal, Rafael Bertran, van afavorir la contractació de Jorge Batesteza com a assessor en la construcció d'un CAP amb la voluntat “d'aprofitar la influència” del propietari de Bbats Consulting entre els directius de CatSalut i agilitzar així la posada en funcionament del centre de salut. Cal recordar que Batesteza havia estat gerent de l'àrea de Patrimoni del Servei Català de la Salut. Segons es desprèn de la interlocutòria, que es va fer pública ahir, el jutge reforça el seu argumentari pel que fa a indicis delictius i explica que “la participació en els fets de l'arquitecte municipal és essencial ja que els responsables polítics imputats s'han servit de la condició tècnica d'aquest per aconseguir donar aparença de legalitat a la intenció fraudulenta amb què es va acabar contractant Jorge Batesteza”. Paral·lelament, el jutge també va decidir imputar la dona de Batesteza, Silvia Barbera Correia, com a copropietària de l'empresa d'assessorament Bbats Consulting, i va imposar una fiança de 280.000 euros a l'arquitecte vila-secà. A Barbera se li imputen delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Pendents del recurs competencial

L'Ajuntament de Vila-seca encara està en espera de conèixer la resolució de l'Audiència Provincial de Tarragona respecte al recurs competencial presentat per tal que la peça separada que afecta el seu alcalde i els membres de la junta de govern local sigui jutjada en un tribunal de Tarragona i no de Reus.

En qualsevol cas, aquestes fonts recorden l'argumentari de defensa esgrimit per Poblet i asseguren la correcció de tot el procés administratiu i econòmic. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Poblet, va declarar públicament el mes de juliol passat que quedava clar que "no es tenia cap relació amb Innova”, i que ningú no "s'havia apropiat de res".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia