Successos

La policia local de la Jonquera va fer 33 detencions el 2014

Tots els detinguts, excepte un, eren persones estrangeres, i la gran majoria, dinou, eren franceses

La policia local de la Jonquera va fer durant l'any 2014 un total de 33 detencions, nou menys que l'any anterior, en què se n'havien realitzat 42. Dels 33 detinguts, tots excepte un eren persones de nacionalitat estrangera. De les persones detingudes (28 homes i 5 dones), dinou eren franceses, sis marroquines, una lituana, una txeca, tres romaneses, una alemanya i una xinesa. Vint-i-dues detencions es van fer per un delicte contra la seguretat del trànsit; dues, per tràfic de drogues; dues, per robatori, i tres, per delictes contra les persones. La majoria de les detencions, vint, es van produir durant el torn de nit.

El fet que la majoria dels detinguts siguin de nacionalitat francesa evidencia el caràcter fronterer de la Jonquera, amb molta gent de pas i una problemàtica específica. La policia local de la Jonquera la formen 14 membres: la caporal en cap Lluïsa Santos, un caporal interí, deu agents de carrera, un agent interí i un agent en pràctiques. Al final del 2014, només hi havia en actiu, però, els dos caporals i nou agents, ja que dos dels policies tenen una baixa de llarga durada i un altre està fent el curs de formació a l'Escola de Policia. La manca de personal, que va obligar a tancar el servei nocturn, ha obligat a sumar forces diàriament formant patrulles amb els Mossos, tal com remarca en la memòria policial del 2014 la cap de la policia, que, precisament l'any passat, va recollir la placa que la Policía Nacional va concedir a la policia local de la Jonquera per la seva col·laboració i eficàcia en investigacions dutes a terme al municipi.

La manca de personal en actiu ha influït en la davallada del nombre d'actes aixecades per venda ambulant, en no poder disposar d'una patrulla destinada exclusivament a aquesta activitat al barri del Pertús, on la venda clandestina és una constant. Les actes per venda ambulant han passat de 214 el 2013 a 39 l'any 2014. Pel que fa al nombre de denúncies recollides, s'ha passat de 202 el 2013 a 88 el 2014.
Les denúncies per infracció de l'ordenança que prohibeix la prostitució al carrer han passat de 122 a 55. Les denúncies de trànsit pràcticament s'han mantingut, ja que se n'han tramitat 1.454, només deu menys que l'any anterior. En canvi, la feina per accidents de trànsit s'ha incrementat: l'any passat la policia va intervenir en 69, 19 més que el 2013, quan van treballar en 50 accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.