El jurat declara culpable d'homicidi imprudent la mare que va matar el seu nadó a Santa Susanna

El jurat popular va declarar ahir culpable d'homicidi imprudent la mare que va matar el seu fill acabat de néixer a la banyera de l'hotel de Santa Susanna on s'allotjava. Segons el veredicte, no ha quedat provat que la mare, Katrien Huysman, d'origen belga, matés el nen intencionadament i per aquest motiu el jurat demana que l'acusada sigui condemnada per un homicidi imprudent i no per un delicte d'assassinat, com havia sol·licitat la fiscalia inicialment. Els membres del jurat han tingut en compte que la dona va tenir un xoc hipovolèmic per pèrdua de sang, després de donar a llum sola a la banyera de l'habitació de l'hotel. Va tenir una reducció de «les seves capacitats psíquiques», segons el jurat, per la qual cosa Huysman no era totalment conscient dels seus actes ni d'intentar salvar el seu fill. Com que el jurat l'ha declarat culpable d'un homicidi imprudent, Huysman, que no té antecedents penals, no haurà d'ingressar a la presó perquè la fiscalia ha rebaixat la pena sol·licitada inicialment, de vint anys, a dos anys de presó. Pel que fa a la indemnització que havia demanat el fiscal de 30.000 euros per al seu marit i de 20.000 euros per a cada un dels seus tres fills, el marit va decidir ahir, després que li ho preguntés la jutgessa, que hi renunciava en nom dels seus fills.

Els fets van passar el matí del 24 de juliol del 2006 quan l'acusada va decidir parir sola a l'habitació de l'hotel Marítim de Santa Susanna, on estava allotjada amb el marit i els seus fills. El nen va néixer viu però va morir ofegat a la banyera. La mare va embolicar el nadó, juntament amb la placenta, amb una tovallola i el va posar dins d'una bossa, que va deixar abandonada al lavabo, on el van trobar hores més tard unes empleades de la neteja de l'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.