Successos

Tres detinguts per un cultiu de marihuana a Montagut

Els arrestats són dos homes i una noia, veïns de Girona

Mentre els agents escorcollaven un mas del veïnat dels Angles on hi havia 600 plantes, ells hi van arribar i van intentar fugir, però van ser atrapats

Una operació dels Mossos d'Esquadra amb importants mesures de vigilància tant per terra com per aire es va saldar ahir amb la detenció de tres presumptes cultivadors de marihuana al veïnat dels Angles, al terme de Montagut i Oix. Es tracta de dos homes, de 19 i 33 anys, i d'una jove, de 18. Tots tres són veïns de Girona, de nacionalitat espanyola, i el més gran té antecedents policials. Inicialment es va pensar que podien dur armes, però en el moment de la detenció no els en van trobar. A part del seu arrest, el dispositiu va comportar l'escorcoll a fons del mas Can Fàbrega. És una casa aïllada –situada a prop d'una granja de porcs– on els agents van desmantellar-hi un cultiu d'unes 600 plantes.

L'actuació policial, que va ser protagonitzada per efectius uniformats i agents de paisà en cotxes camuflats, va començar a dos quarts de sis del matí, quan els Mossos van entrar a la masia per tal de registrar-la. Paral·lelament es va establir un control a la carretera que dóna accés al veïnat des de l'N-260. En l'instant en què van iniciar la inspecció, no hi havia ningú a la finca, on van localitzar unes 500 plantes a l'interior de l'habitatge i gairebé 100 a fora. Hi havia, a més, material pel seu creixement, com ara focus i humidificadors. Van confirmar, així, les sospites que s'hi estava cultivant marihuana. Aquesta possibilitat la va plantejar inicialment una patrulla de proximitat de l'àrea bàsica policial (ABP) dels Mossos d'Olot, quan feia una de les rondes habituals als masos aïllats per parlar amb els seus inquilins i comprovar que tot estava en ordre. Gràcies a la cooperació ciutadana, van anar a parar a can Fàbrega, ja que els veïns havien sentit olors fortes d'aquest tipus de substància. Van informar de la situació als seus companys de la unitat d'investigació, que van continuar amb les indagacions.

En busquen dos més

Mentre els Mossos inspeccionaven ahir el mas, els tres cuidadors de la plantació s'hi van adreçar per fer-ne el control regular. Eren tres quarts de deu del matí quan s'estaven dirigint a la casa, si bé abans d'arribar-hi van detectar la presència dels policies i van escapar. Els agents els van descobrir i van començar-ne la recerca. Es va muntar un ampli desplegament, en el qual hi va participar un helicòpter dels Mossos i els ARRO. En un principi, creien que havien fugit dues persones. Al migdia, però, van interceptar els sospitosos en una zona entre el mas i el riu Fluvià, rere del polígon industrial de Politger. Tot i que no resideixen a Can Fàbrega –el noi i la noia més joves viuen al barri de la Font de la Pólvora–, els tres van admetre que s'encarregaven de cuidar el cultiu i van ser arrestats per un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta ja que poc després van arribar dos còmplices més que van fugir en direcció a la muntanya i van deixar el seu cotxe a la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia