Successos

Una veïna de Girona foragita tres lladres de casa seva

Els delinqüents van entrar a robar dos cops en una setmana al domicili, situat al barri de Palau

La víctima va perseguir els assaltants amb un ganivet i un d'ells la va agredir llançant-la a terra

Una veïna de Girona va fer front dos cops en tan sols una setmana a tres lladres que van entrar a robar al seu domicili del barri de Palau. El primer episodi va tenir lloc el 23 de juny, pels volts de les dues del migdia. La propietària era a la part del darrere de la casa, que dóna a la piscina, perquè estava fent endreça i neteja de la zona del jardí. De sobte el gos va començar a bordar nerviós i els lladrucs la van fer sospitar. Quan va accedir dins l'immoble va veure com es movien dues persones en una de les habitacions. Sense pensar-s'ho, va reaccionar instintivament escridassant-los, moment en què els delinqüents van fugir corrents per la finestra per on havien irromput a l'interior. Ella els va perseguir igualment, passant entre els vidres trencats. Un dels còmplices va escapar saltant la tanca perimetral del terreny de la casa, i l'altre per la porta principal. Abans que aquest segon pogués marxar, la mestressa el va enxampar i el noi se la va treure de sobre amb una empenta que la va fer caure a terra. Durant la fugida, i gràcies a la valentia de la propietària, però, va perdre diversos dels objectes que duia i que havia sostret del domicili. Immediatament després, la dona va alertar del que havia passat els seus familiars i els serveis d'emergència. Fins allà es va desplaçar una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que va oferir a la víctima la possibilitat que hi acudís també una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, però ella ho va refusar perquè les ferides que es va fer en l'assalt van ser lleus. “Podria haver estat pitjor, perquè anaven armats amb un tornavís i vés a saber amb què més, i em podrien haver fet molt de mal”, va assegurar.

La dona va explicar a la policia que es tractava de dos joves sud-americans, que anaven amb el cabell rapat del costat i amb una mena de cresta. Així mateix, va poder facilitar als investigadors el número de matrícula del cotxe dels delinqüents. Una informació que ha servit de molt a la policia per poder localitzar el vehicle, el propietari del qual viu fora de les comarques gironines.

Joies i diners

Durant la inspecció ocular, es va comprovar quina va ser la destrossa que van provocar els autors del robatori per entrar al domicili. Van fer un primer intent descalçant una de les persianes amb l'ajuda d'una pota de cabra. En veure que la finestra era massa resistent, ho van provar amb una altra, en la qual sí que ho van aconseguir. Van rebentar el vidre i van accedir finalment a l'immoble. “No vaig sentir res perquè era a la part del darrere, i els lladres van fer el que van voler”, lamenta la dona. Un cop a l'interior, un dels lladres va pujar al pis superior, on va obrir diversos calaixos, i també van remenar per l'habitació on van entrar per la finestra. Del domicili es van endur molt poca cosa: uns 100 euros d'un moneder i joies que hi havia en una capsa. “A casa no hi ha caixa forta ni objectes de valor. De fet, no tenim ni diners per poder arreglar el jardí i no podem ostentar res perquè els nostres cotxes també són molt vells”.

Armada amb un ganivet

Tan sols una setmana després del primer robatori, la dona va tenir la visita d'un altre lladre. Eren pels volts de dos quarts de sis de la tarda del 30 de juny, quan la propietària era en una de les habitacions i va observar una persona que passava per dins del jardí. Ja escaldada per l'assalt de feia només set dies, va anar directament a la cuina i va agafar un ganivet. En aquesta ocasió, l'intrús era un home d'uns quaranta anys, de pell clara i que duia una motxilla de color vermell. “Em vaig amagar darrere una finestra, quan vaig alçar el cap per mirar, ell estava fent el mateix però de portes cap endins, i van coincidir les nostres mirades”, diu. Va ser aleshores quan la denunciant el va amenaçar des de la finestra amb el ganivet i el lladre va fugir corrents per la porta principal. Durant la inspecció de la part de fora de la propietat es va comprovar que el desconegut havia intentat forçar diverses finestres i una tanca exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia