Successos

Tres empresonats més pel cultiu de marihuana trobat en un mas de Montagut

Els darrers detinguts són una noia i dos nois, amb edats compreses entre els 18 i els 20 anys

La policia els atribueix un delicte contra la salut pública

La investigació que els Mossos d'Esquadra van obrir el mes passat arran de la troballa d'una plantació de marihuana en un mas de Montagut ha provocat tres detencions més, que eleven a sis el nombre de persones arrestades per aquest cas. Els últims processats són tres joves de nacionalitat espanyola. Es tracta d'una noia i dos nois, amb edats compreses entre els 18 i els 20 anys. La policia els atribueix un delicte contra la salut pública. Tots ells van passar a disposició judicial als jutjats d'Olot, on es va decretar el seu ingrés provisional a la presó. La situació amb què van quedar va ser la mateixa que el jutge va adoptar pels tres primers detinguts, que també estan empresonats preventivament pel mateix delicte.

L'operació dels Mossos es va dur a terme el 18 de juny i va incloure importants mesures de vigilància tant per terra com per aire. El dispositiu va permetre aquell dia l'arrest de tres dels cultivadors de marihuana en una masia del veïnat dels Angles. Van ser interceptats aleshores dos homes, de 19 i 33 anys, i una jove, de 18. Són veïns de Girona, de nacionalitat espanyola, i el més gran té antecedents policials. Inicialment es va pensar que podien dur armes, però en el moment de la detenció no els en van trobar. A part del seu arrest, l'actuació va comportar l'escorcoll del mas Can Fàbrega: una casa aïllada, on els agents van desmantellar-hi un cultiu d'unes 600 plantes.

El dispositiu va començar a dos quarts de sis del matí, quan els Mossos van entrar a l'immoble per tal de registrar-lo. En l'instant en què van iniciar la inspecció, no hi havia ningú a la finca, on van localitzar unes 500 plantes a l'interior de l'habitatge i gairebé 100 a fora. Van confirmar, així, les seves sospites. Aquestes van ser plantejades per una patrulla de proximitat dels Mossos d'Olot. Gràcies a la cooperació ciutadana, els agents van anar a parar a can Fàbrega, ja que els veïns havien sentit olors fortes de marihuana.

Enxampats al lloc

Mentre els Mossos d'Esquadra examinaven el mas, els cuidadors de la plantació s'hi van adreçar per fer-ne el control regular. Eren tres quarts de deu del matí quan s'estaven dirigint a la casa, si bé abans d'arribar-hi van detectar la presència dels policies i es van escapar. Els agents els van descobrir i van començar-ne la recerca. Al migdia, van atrapar tres dels traficants entre el mas i el riu Fluvià. Van admetre que s'encarregaven de cuidar el cultiu i van ser arrestats per un delicte contra la salut pública. La investigació va continuar oberta perquè poc després van arribar altres còmplices que van marxar en direcció a la muntanya i van deixar el seu cotxe a la via. La seva recerca ha donat resultats ja que entre els tres últims empresonats hi ha dos dels fugitius als quals aquell dia es va perdre la pista.

LA XIFRA

600
plantes
de marihuana van trobar els Mossos d'Esquadra a la casa aïllada de Montagut.

LA DATA

18.06.15
és el dia
que es va fer l'operació, que va incloure mesures de vigilància per terra i aire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia