Successos

Dol i condemna a Calella per la mort d'una dona sueca a mans de la parella

L'Ajuntament organitza un acte de rebuig al nou cas de violència domèstica que viu la ciutat

La víctima hauria estat esquarterada a l'hotel on estiuejava

Dol, indignació, tristesa i condemna. El consistori de Calella, amb representació de pràcticament tots els grups municipals, va organitzar ahir al vespre un acte simbòlic de rebuig a la plaça de l'Ajuntament contra la mort d'una dona sueca que estiuejava a la ciutat presumptament a mans de
la seva parella. En una compareixença breu pe-
rò emotiva, l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU) va recordar que “la violència no és qüestió de fronteres, cultures o territoris” i va denunciar la xacra dels atacs a les dones i, en especial, l'extrema violència amb que es va cometre el crim que ha consternat el municipi turístic.

L'alcaldessa va qualificar l'homicidi “d'horrorós i dramàtic” i de propi “de l'edat mitjana” i va transmetre la solidaritat de la ciutadania de Calella al poble suec. “Que ningú pensi que pel fet de ser una turista anònima a nosaltres no mereixia un acte de reconeixement i un procés de dol compartit”, va precisar i va agrair la “ràpida resolució del cas per part dels Mossos”. Candini va fer arribar a la cónsul general de Suècia, Kristina Stenhammar, les condolències pel cas i davant la impossibilitat que pogués assistir a l'acte, la representant del govern suec va fer arribar una carta on destacava “l'estupor” amb què el seu país havia rebut la notícia i agraïa les mostres de condol.

La regidora d'Igualtat, Cindy Rando (PSC), va ser l'encarregada de llegir el comunicat oficial de rebuig a l'homicidi i on va incidir en la necessitat d'actuar per evitar nous casos.

Crim extrem

La mort de la dona sueca es troba sota secret de sumari i es coneixen poques dades sobre els fets que han trasbalsat la població. Tot i això, les poques que han transcendit mostren un homicidi d'extrema violència. Segons fonts properes al cas, l'home detingut i la víctima passaven uns dies de vacances a l'hotel Calella Palace, molt a prop d'on va ser trobat el cos.

Segons aquestes fonts, el presumpte homicida hauria esquarterat la dona a l'habitació que compartien i n'hauria amagat els trossos en una maleta i en diferents bosses per desfer-se'n i posteriorment les hauria dut fins a la part alta de la riera Capaspre, una zona de canyes i matolls on hauria intentat cremar les restes. Un veí de la zona hauria vist el fum i hauria alertat la policia que quan va arribar al lloc dels fets es va trobar amb el cadàver.

Les investigacions dels Mossos van permetre detenir la parella de la víctima només vint-i-quatre hores més tard. El cas ha generat molt d'enrenou a Suècia i mitjans del país situen la parella com a veïns d'Estocolm i que tenien fills.

LES FRASES

Si un homicidi ja és incomprensible imagineu un com aquest d'una violència tan extrema
Montserrat Candini (ciU)
Alcaldessa de Calella
Aquest crim ha provocat gran estupor i és un moment molt dur i trist per a la nostra societat
Kristina Stenhammar
Cónsul general de suècia
Rebutgem la violència masclista i fem pública la nostra voluntat de treballar fins a eradicar-la
Cindy Rando (PSC)
regidora d'igualtat de l'ajuntament de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia