Successos

Atrapen tres pescadors furtius al cap de Creus

Van ser denunciats per haver extret 7 kg de coral vermell, al Port de la Selva

Van tirar els sacs al mar per amagar-los

Els inspectors de pesca i afers marítims del Departament d'Agricultura van interceptar dimarts de la setmana passada tres pescadors furtius que extreien coral entre la cala Prona i la punta dels Farallons del Port de la Selva: un paratge inclòs dins la reserva natural parcial del cap de Creus, on és prohibit agafar aquest tipus d'exemplars. Mentre els tècnics realitzaven un control rutinari, van localitzar una embarcació recreativa que tenia la bandera alfa hissada, la qual indica que hi ha algun bussejador submergit. En acostar-se a la barca, van veure com un dels tripulants llançava dos sacs al mar. Aquesta acció va motivar que els inspectors duguessin a terme un escorcoll exhaustiu al iot, on van trobar indicis que els ocupants havien estat traient coral vermell de la zona i que els sacs que van abocar a l'aigua per ocultar-los estarien plens d'aquesta preuada matèria calcària.

Després d'agafar les coordenades del lloc, els tècnics es van posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra de la unitat aquàtica, que van localitzar dos sacs a 24 metres de fondària. A l'interior hi havia set quilos de coral vermell. Per això, cadascun dels ocupants de la barca va ser denunciat per tres infraccions greus, tipificades en la llei de pesca i acció marítimes i la llei de protecció del cap de Creus. D'una banda, no disposaven del permís necessari per endur-se'n i van capturar-lo a la reserva natural parcial dels Farallons, on és totalment prohibida la pesca d'aquesta espècie, fins i tot per als coralers amb llicència. Van fer l'extracció, a més, amb l'ajuda d'una barca inclosa en una llista d'embarcacions amb fins purament lucratius.

El coral recuperat tampoc no arribava a la mida mínima legal, que és de set mil·límetres. El coral vermell viu sobre substrats rocosos amb poca llum i hi ha colònies molt importants al Parc Natural del Cap de Creus. En alguns indrets del parc s'han delimitat àrees on se'n pot pescar però, en general, hi està prohibit ja que el manteniment i la cura de la població de coral és un objectiu prioritari del govern català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia