Successos

Ataca un veí d'Olot amb un bat i el deixa inconscient

L'acusat ha ingressat a la presó provisionalment per un delicte d'intent d'homicidi

La víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic i és a l'UCI

L'agressor es va entregar a la policia local

El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot va decretar dimarts l'ingrés en presó provisional per a un veí de la ciutat, de 19 anys, acusat d'haver intentat matar un home propinant-li un cop al cap amb un bat de beisbol. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'agressió dissabte, a tres quarts de nou del vespre. Segons van manifestar diversos testimonis que van presenciar l'atac, la víctima i dos amics seus estaven asseguts a la terrassa d'un bar situat a la plaça de la Pia Almoina. L'inquilí d'un immoble, des d'uns pisos més amunt, els va començar a increpar i a llançar objectes. Tot i que els acompanyants del ciutadà que va resultar ferit van utilitzar els para-sols de l'establiment per protegir la taula dels efectes que tirava, l'acusat no els va deixar de molestar. Aleshores, en un instant en què els amics de la víctima van entrar a l'interior del local, els altres dos homes van continuar enfrontant-se, fins que el que era a la plaça va reptar l'altre a baixar i a solucionar els problemes cara a cara.

El jove, que no coneixia l'altre home, va sortir de l'habitatge armat amb un bat de beisbol. Ja al carrer, es van encarar i l'agressor va assestar presumptament al seu contrincant un cop al cap amb el bat. La víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic i va caure estesa a terra, inconscient. Fins a la zona s'hi va dirigir una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la policia local i dues patrulles de la unitat de seguretat ciutadana dels Mossos. Els sanitaris van atendre en un primer moment in situ el ferit, que es trobava en estat molt greu per les fractures al crani. Va ser traslladat posteriorment a l'hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Va ser derivat després al Josep Trueta de Girona, on va ingressar en coma. El pacient evoluciona de manera favorable i es troba estable dins la gravetat, si bé ahir continuava a la unitat de cures intensives (UCI). La víctima té 30 anys, és de nacionalitat colombiana i viu a la capital garrotxina.

El sospitós, un dia fugitiu

L'acusat, de nom Benaissa, va estar en parador desconegut fins l'endemà. Diumenge a la tarda, es va presentar a la comissaria de la policia local d'Olot. Va dir que sabia que els Mossos el buscaven, es va entregar i va ser detingut per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. L'arrestat, de nacionalitat espanyola, va passar a disposició judicial 48 hores més tard al jutjat de guàrdia. Després de declarar, es va ordenar el seu empresonament per un intent d'homicidi.

LA DATA

25.07.15
pels volts de tres quarts de nou del vespre,
els cossos d'emergències van rebre l'avís de l'altercat.

LES XIFRES

19
anys
té el presumpte agressor, de nacionalitat espanyola. El ferit té 30 anys i és d'origen colombià.
2
patrulles
dels Mossos, la policia local d'Olot i una ambulància del SEM es van activar arran del succés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia