Successos

Empresonen tres dels vint-i-sis detinguts en la macrooperació antidroga

Dos dels arrestats encara no han declarat davant de la jutgessa i 21 ja han sortit en llibertat sense fiança

A sis se'ls prohibeix sortir del país

La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha enviat a la presó sense fiança tres dels detinguts que els Mossos d'Esquadra van arrestar dimarts en una macrooperació antidroga a les comarques gironines i n'ha deixat en llibertat 21. Als empresonats els hi atribueixen els delictes de salut pública i organització criminal. A una d'elles també l'imputen un delicte de tinença il·lícita d'armes. A més, de la vintena de sospitosos, molts dels quals van declarar ahir davant la jutgessa, n'hi ha com a mínim sis als quals s'ha prohibit sortir del territori i han de comparèixer cada quinze dies al jutjat. Segons fonts pròximes al cas, la raó per la qual la jutgessa ha deixat en llibertat la majoria dels detinguts és que entre la informació que han aportat els Mossos d'Esquadra de l'operació hi ha molts indicis però poques proves sòlides que vinculin els detinguts amb una banda organitzada especialitzada en l'elaboració i distribució de droga. Un factor important que la titular del jutjat ha tingut en compte és que, en termes generals, els Mossos no han pogut comissar grans quantitats de droga en els escorcolls que van fer en set municipis gironins i un de barceloní.

Ahir, durant tot el dia, es van succeir les escenes de tensió als jutjats de Girona, ja que familiars, amics i coneguts dels detinguts es van esperar als afores de les instal·lacions per saber si la jutgessa deixava en llibertat els detingut o si els obligava a anar a la presó. Davant d'aquest escenari, els comandaments dels Mossos d'Esquadra van desplegar un dispositiu especial als jutjats de Girona, que van estar fortament vigilants per efectius dels ARRO (àrea regional de recursos operatius), armats amb metralladores i protegits amb armilles antibales. Està previst que avui declarin els dos últims detinguts.

Epicentre a Girona

L'operació de gran abast va permetre dimarts als Mossos detenir 26 persones, en un intent de desarticular una xarxa de distribució de droga a les comarques gironines. En total, la policia va fer 21 escorcolls en diversos domicilis de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. A més d'arrestar diverses persones, els Mossos van comissar estris que els traficants fan servir per manipular les drogues. Girona havia de ser el melic de l'operació, ja que, segons la investigació, el barri de la Font de la Pólvora era l'epicentre de la xarxa de distribució de la droga. De fet, el gruix dels detinguts tenen una vinculació directa amb aquest barri del sector est de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia